Ηράκλειο:”Μπαρούτι” μεταξύ οικογενειών κτηνοτρόφων

Απειλές, σφαίρες και καταγγελία απόπειρας δολοφονίας κατά συρροή

Το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε σε αγροτική τοποθεσία στα Καστελλιανά
Τρία αδέρφια από τη μία, τρία αδέρφια από την άλλη, στη μέση οι κτηματικές διαφορές αλλά και μία σοβαρή καταγγελία για καταιγισμό πυρών με ανθρωποκτόνο δόλο. Όλα αυτά συνέβησαν, όπως περιγράφεται, το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτική τοποθεσία των Κάτω Καστελλιανών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου οι καταγγέλλοντες, αδέρφια, ηλικίας 49, 44 και 38 ετών αντίστοιχα, διατηρούν ποιμνιοστάσιο αλλά και μεγάλη αγροτική περιουσία με λιόφυτα και σιτηρά.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Μινώα καταγγέλθηκε ότι οι φερόμενοι δράστες, επίσης αδέρφια, ηλικίας 51, 49 και 46, το μεσημέρι της Παρασκευής πήγαν με άγριες διαθέσεις στην περιουσία των πρώτων και απαίτησαν να μαζέψουν τα ζώα τους και να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς δεν είχαν καμία δουλειά εκεί. Αναφέρεται μάλιστα ότι τους έδωσαν διορία μισής ώρας για να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην περιοχή, διαφορετικά απείλησαν, όπως καταγγέλλεται, ότι θα τους σκοτώσουν, θα κλέψουν τα ζώα τους και θα καταστρέψουν τις καλλιέργειες τους.

Μισή ώρα μετά το λεκτικό επεισόδιο, με τις απειλές και τις προειδοποιήσεις, οι τρεις φερόμενοι παθόντες υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από την απέναντι πλαγιά, από μία απόσταση περίπου 200 μέτρων. Περιγράφουν ότι είδαν και αναγνώρισαν τα αγροτικά αυτοκίνητα των κατηγορουμένων και ότι έγινε χρήση πολεμικού όπλου σε βάρος τους.

Στις καταθέσεις προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τα πυρά δεν ήταν εκφοβιστικά. «Κατέβηκαν τρία άτομα και τότε άρχισαν να με πυροβολούν προς τα πάνω μου, όχι για εκφοβισμό. Η απόσταση ήταν περί τα 200 μέτρα και οι σφαίρες πέφτανε δίπλα μου και σε κοντινή μου απόσταση… Δεν γνωρίζω ποιοι πυροβολούσαν από αυτούς τους τρεις αλλά με απείλησαν αυτοί οι τρεις ότι αν δεν φύγω, θα με σκοτώσουν. Μετά από αυτό αισθάνομαι φόβο και άμεση απειλή για τη ζωή μου και την περιουσία μου» υποστηρίζει, κατά πληροφορίες, ο 49χρονος αδερφός. Ο μικρότερος αδερφός του πάλι περιγράφει ότι πυροβόλησαν προς το μέρος τους, τη μάντρα και το αυτοκίνητο, 20 με 30 φορές.

Παρά τον περιγραφόμενο καταιγισμό πυροβολισμών, κατά την αυτοψία των αστυνομικών στον τόπο καταγράφηκε μόνο μία οπή (είσοδος-έξοδος) από πυροβόλο όπλο σε σταθμευμένο αγροτικό όχημα ιδιοκτησίας των καταγγελλόντων, ενώ στον τοίχο του ποιμνιοστασίου τους διαπιστώθηκε ύπαρξη φθοράς διαμέτρου δύο εκατοστών, πιθανόν, όπως αναγράφεται, προερχόμενη από πυροβόλο όπλο.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί συνέλαβαν τον μεγαλύτερο από τους τρεις αδερφούς της άλλης οικογένειας, 51 ετών, ο οποίος το Σάββατο οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως Ηρακλείου. Τόσο σε βάρος του όσο και κατά των δύο μικρότερων αδερφών του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ο 51χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου. Είναι πολύ πιθανόν την ίδια ημέρα να εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης και τα αδέρφια του.

Για μία «κακοστημένη σκευωρία» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών αδερφών κ. Γιώργος Κοκοσάλης. «Πιστεύουμε ακράδαντα, δήλωσε, ότι όλο αυτό σύντομα θα καταρρεύσει, συμπαρασύροντας και εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται, χωρίς κυρώσεις και συνέπειες, την ποινική δικαιοσύνη. Θα τα πούμε όλα στην ώρα τους» διαμήνυσε.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.