Ηράκλειο: “Βροχή” τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα

Ηράκλειο: “Βροχή” τα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα

Χιλιάδες παραβάσεις του ΚΟΚ και συγκεκριμένα για παράνομη στάθμευση αλλά και βροχή προστίμων για ακαθάριστα οικόπεδα βεβαιώνει τους καλοκαιρινούς μήνες η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία Μαρίνος Παττακός μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η υπηρεσία του βεβαίωσε 255 παραβάσεις σε 118 ακαθάριστα οικόπεδα με συνιδιοκτήτες γεγονός που φανερώνει την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι πολίτες θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες συμπολιτών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση για καθαρισμούς περιλαμβάνει οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ πλέον επεκτείνεται και αφορά και εκτάσεις που βρίσκονται σε ακτίνα 100 μέτρων από τα όρια των παραπάνω περιοχών καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι, εάν οι ιδιοκτήτες προβούν στον καθαρισμό μετά την επίδοση του προστίμου, μπορούν να προσέλθουν στην Δημοτική Αστυνομία και να ζητήσουν μείωση , αλλά όχι ακύρωση του προστίμου που ξεκινά από τα 200 ευρώ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Παττακό Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο έχουν δοθεί σε ιδιοκτήτες οχημάτων για παράνομη στάθμευση εντός της πόλεως του Ηρακλείου πάνω από 5000 κλήσεις και έχουν βεβαιωθεί τα πρόστιμα. Μόνο τον Ιούλιο 1700 κλήσεις.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.