Ηράκλειο:Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης τυχόν ακραίων φαινομένων.
Οι συναρμόδιες διευθύνσεις έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης αλλά και στον σχεδιασμό άμεσης επέμβασης σε περίπτωση που χρειαστεί.
Σύμφωνα με το καιρικό σύστημα «Ελπίς» από το πρωί της Κυριακής αναμένονται έντονα φαινόμενα στην Κρήτη τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
Βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι.
Σε αυτό το πλαίσιο συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, κυρίως δε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Δείτε περισσότερες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας :
https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...

Δήμος Μαλεβιζίου : Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ...

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...

Δήμος Μαλεβιζίου : Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται υποτροφίες 1.000 ευρώ μετά τις Πανελλήνιες

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα βραβείων χρηματικής...

Η τρίτη ηλικία αλλάζει – και δεν αρχίζει στα 65

Η σύγχρονη Γηριατρική δεν αντιμετωπίζει τη γήρανση απλώς ως...