Ηράκλειο:Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χερσονήσου

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης τυχόν ακραίων φαινομένων.
Οι συναρμόδιες διευθύνσεις έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης αλλά και στον σχεδιασμό άμεσης επέμβασης σε περίπτωση που χρειαστεί.
Σύμφωνα με το καιρικό σύστημα «Ελπίς» από το πρωί της Κυριακής αναμένονται έντονα φαινόμενα στην Κρήτη τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
Βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι.
Σε αυτό το πλαίσιο συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, κυρίως δε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Δείτε περισσότερες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας :
https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Τα σχόλια είναι κλειστά.