Ηράκλειο:Σε έργα αναβάθμισης αγροτικών οδών ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Το χώρο εκτέλεσης των εργασιών «βελτίωσης οδοποιίας υφιστάμενου αγροτικού δρόμου Δήμου Χερσονήσου», εκτός των ορίων οικισμών Καινούργιου Χωριού και Γάλιπε, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 940.000 ευρώ, μήκος 3,5 χιλιομέτρων, πλάτος 5,5 μέτρων, ενώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδος 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αναγκαιότητα του έργου κρίθηκε μεγάλη, καθώς η προϋφιστάμενη, χωμάτινη αγροτική οδός, είχε υποστεί τεράστιες αλλοιώσεις και κλίσεις, που δυσχεραίναν και καθιστούσαν επικίνδυνη την καθημερινή διέλευση αγροτικών και βαρέων οχημάτων.
Αναφέρεται ότι, ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους, από την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής, καθώς στην περιοχή υπάρχουν ελαιώνες, αμπελώνες, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις. Με την ολοκλήρωση του, το έργο δεν θα αφήσει ελλείψεις, ούτε θα χρειάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις, αφού αποτελεί ένα αυτοτελές τμήμα αγροτικής οδού.

Ήδη στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις για εξομάλυνση της επιφάνειας του, αντιμετώπισης των καταπτώσεων που παρατηρούνται, έχει τοποθετηθεί κατάλληλη υπόβαση και βάση, ενώ τη δεδομένη στιγμή υλοποιούνται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Στη συνέχεια ακολουθούν οι εργασίες δημιουργίας της προβλεπόμενης και αναγκαίας τάφρου ομβρίων υδάτων, η οποία δεν υπήρχε πριν, με αποτέλεσμα, ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες, τα παρακείμενα ύδατα να λιμνάζουν και να καταστρέφουν το χωμάτινο οδόστρωμα. Στο έργο θα κατασκευαστεί και στηθαίο, ενώ θα διατηρηθεί το απαιτούμενο έρεισμα της οδού.

«Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας έχουν τόσο ο γεωργικός όσο και ο κτηνοτροφικός τομέας, τους οποίους επιδιώκουμε αφενός να στηρίξουμε έμπρακτα κι αφετέρου να διασυνδέσουμε με την τουριστική μας ανάπτυξη» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει:

«Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αγροτικής οδοποιίας σε μια περιοχή που είχε άμεση ανάγκη παρεμβάσεων, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονταν, ενώ υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας. Ήδη, τα αποτελέσματα της παρέμβασης είναι ορατά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί προς χρήση ένα σύγχρονο και κυρίως ασφαλές έργο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος...

Σε υπόθεση με ολοένα πιο βαριά και σκοτεινά χαρακτηριστικά...

Θρίλερ: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της...

Ερευνώνται οι συνθήκες. Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της...

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος...

Σε υπόθεση με ολοένα πιο βαριά και σκοτεινά χαρακτηριστικά...

Θρίλερ: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της...

Ερευνώνται οι συνθήκες. Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της...

Ιταλία: Σκάνδαλο με κύκλωμα πολυτελών συνοδών και ποδοσφαιριστές

Η υπόθεση αφορά διοργάνωση «πάρτι» σε γνωστά μαγαζιά στο...

Γάμος: Από τη ρουτίνα στη μακροχρόνια ευτυχία

9 συνήθειες για σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο. Η μακροχρόνια...

Η AEGEAN προχωρά σε νέα συνεργασία με την Air China για πτήσεις κοινού κωδικού

Η AEGEAN ενισχύει την παρουσία της στην κινεζική αγορά...