Ηράκλειο: Σε κλοιό covid-19 η φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού

Ηράκλειο: Σε κλοιό covid-19 η φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού

Σε κλοιό κορονοϊού βρίσκονται οι φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν διαγνωστεί θετικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να εκφράζεται ανησυχία, τόσο για το ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης του ιού, όσο και για την έκρυθμη κατάσταση που έχει αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ των κρατουμένων που είναι σε καραντίνα υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, τις οποίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του καταστήματος κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού, Νίκος Φιλιππάκης, ήδη έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 10 κρατούμενοι, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν ήπια συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ωστόσο, μαζί με τους 10 κρατούμενους φορείς του ιού έχουν τεθεί σε καραντίνα σε συνολικά 11 κελιά και άλλοι 18 συγκρατούμενοί τους.

“Το πρόβλημα διογκώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο”, ανέφερε ο κ. Φιλιππάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξέλιξη της κατάστασης. Όπως ανέφερε, ήδη παρατηρείται αναταραχή μεταξύ των κρατουμένων που παραμένουν τις τελευταίες 3-4 ημέρες σε καραντίνα, έγκλειστοι στα κελιά τους, ενώ την ίδια ώρα εκφράζεται ανησυχία για την πιθανότητα διόγκωσης του προβλήματος, καθώς όλες οι δραστηριότητες στο κατάστημα κράτησης (επισκεπτήρια, άδειες, μεταγωγές κ.α.) συνεχίζονται κανονικά.

Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά η διοίκηση του Συλλόγου ζητεί τη λήψη ειδικών περιοριστικών μέτρων, αλλά και την τακτική διενέργεια διαγνωστικών τεστ στο σύνολο των 280 κρατουμένων και των περίπου 50 σωφρονιστικών υπαλλήλων για όσο διάστημα διαρκεί η έκτακτη αυτή κατάσταση στις φυλακές. ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.