Ηράκλειο:Σεισμός το μεσημέρι ανοιχτά της Άρβης – Ο δεύτερος μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή

Ημερομηνία:

Σεισμός σημειώθηκε στις 2.48 το μεσημέρι της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Άρβης του νομού Ηρακλείου.

Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 4,5 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 77 χιλιόμετρα Ν.της Άρβης και εστιακό βάθος τα 15 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:18 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 54 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Άρβης στην Κρήτη, με εστιακό βάθος τα 5,1 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι μετά το σεισμό των 4,6 Ρίχτερ, Νότια της Κρήτης ακολούθησαν ακόμη 4 σεισμικές δονήσεις, μεγέθους απο 3,1 -3,7 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 σημειώθηκε δυνατός σεισμός νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Άρβης μεγέθους 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με αναφορές σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Οι εξελίξεις και οι...

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο Συνέδριο Κρητική Διατροφή...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης συμμετείχε...

Με αναφορές σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Οι εξελίξεις και οι...

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο Συνέδριο Κρητική Διατροφή...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης συμμετείχε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για την ενεργειακή κρίση: Απαιτούνται στοχευμένες εθνικές παρεμβάσεις

Για στοχευμένες εθνικές παρεμβάσεις έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Μήνυμα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αποτελεί μια ουσιαστική υπενθύμιση της...