Ηράκλειο:Σεμινάριο «Wine World & Food Wine Pairing» από το Εμπορικό Επιμελητήριο

Έναρξη 24/02/24
Ένα σημαντικό σεμινάριο για επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, αλλά και όσους ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν γνώσεις για τον οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι ν΄ αποκτήσουν αρχικά οι συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο, από την καλλιέργεια του σταφυλιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την εμφιάλωση του οίνου, καθώς και τη διαδρομή του ώς τον καταναλωτή.
Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια βασική γευσιγνωσία κρασιού και στη συνέχεια να μάθουν πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό και πως ένα κρασί ακολουθεί και αναδεικνύει, με ένα μοναδικό τρόπο, τις γεύσεις του φαγητού, ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες τους στην επιλογή του κατάλληλου κρασιού και να κάνουν αποτελεσματικές πωλήσεις.
Επίσης, θα αποκτήσουν δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και την καταλληλότητα ή μη ενός οίνου.
Ενότητες:
• Προέλευση φυτού & ονοματολογία
• Τι είναι Οίνος -Βασικοί τύποι οίνου
• Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων
• Κατηγοριοποίηση Οίνων
• Terroir
• Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
• Ελληνικές & Διεθνείς ποικιλίες
• Γευσιγνωσία (θεωρία & πρακτική)
• Food and wine pairing (θεωρία & πρακτική)

Κόστος συμμετοχής 120€·
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικές ώρες: 24/02/24 και 25/02/24 09:00-14:00
Εισηγητής: Δημήτρης Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier. Διαθέτει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, έχει πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια, καθώς και ως εκπαιδευτής σε Ι.Ι.Ε.Κ.
Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Ν. Αλικαρνασσός, τηλ:2810-302600, info@katartisi.gr, από 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.