Ηράκλειο:Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Χερσονήσου με υπουργούς στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν θέματα του δήμου και των νομικών του προσώπων ειδικά μετά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το δήμο Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, με τους κκ. υπουργούς συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης του Δήμου και των νομικών του προσώπων για τις σημαντικές ζημιές στις υποδομές, τέθηκε επιτακτικά το θέμα της παραχώρησης στο Δήμο Χερσονήσου των 72 στρεμμάτων που βρίσκονται εντός της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, καθώς και θεσμικά θέματα σχετικά με την πτώση των εσόδων των Δήμων, αλλά και της χρηματοδότησής τους λόγω της πανδημίας.

«Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα προς επίλυση από τις καταστροφικές πλημμύρες και δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να κρατήσουμε όρθια την τοπική κοινωνία και να δώσουμε βιώσιμες λύσεις στα τεράστια προβλήματα στις δημόσιες υποδομές. Θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι επιθυμία όλων να θωρακιστεί ο τόπος μας ώστε να μη χρειαστεί να βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες εικόνες καταστροφής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενημέρωσα τους κκ υπουργούς ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ως αυτές αναφέρονται στα τεχνικά δελτία που υποβλήθηκαν πρόσφατα από τον Δήμο Χερσονήσου. Είμαι σίγουρος ότι η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε θα συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν,» ανέφερε ο κ. Σέγκος.
Στις επαφές και συναντήσεις συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη FOOD EXPO 2026

Στην κορυφαία έκθεση Τροφίμων - Ποτών FOOD EXPO 2026...

Νεκρό βρέφος στο Ηράκλειο: Τι δείχνουν τα...

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη FOOD EXPO 2026

Στην κορυφαία έκθεση Τροφίμων - Ποτών FOOD EXPO 2026...

Νεκρό βρέφος στο Ηράκλειο: Τι δείχνουν τα...

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Συνάντηση των κέντρων Europe Direct όλης της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Συνάντηση των...

Κρήτη – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026 Παράταση προθεσμίας για τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη FOOD EXPO 2026

Στην κορυφαία έκθεση Τροφίμων - Ποτών FOOD EXPO 2026...

Ανακοίνωση Δήμου Χανίων για την κοπή και την απομάκρυνση κλαδιών, που εμποδίζουν την κυκλοφορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος...