Ηράκλειο : Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα χθες, Πέμπτη 5 Μαρτίου, για θέματα του Δήμου Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Διαδοχικές συναντήσεις για σημαντικά θέματα πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 5 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος στην Αθήνα.
Για το πάγιο αίτημα του Δήμου Χερσονήσου, της διεκδίκησης 72 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικάνικης βάσης από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ο κ. Σέγκος συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ. Σταϊκούρας αντιμετώπισε θετικά το πλαίσιο των αιτημάτων του Δήμου Χερσονήσου και δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της υλοποίησής τους.

Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Ιωάννη Σιδέρη, όπου τέθηκαν ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία της ανακύκλωσης ενόψει της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης είναι ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της πολιτικής για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και των άλλων προϊόντων.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη για θέματα προστασίας του παραλιακού μετώπου, αλλά και για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Χερσονήσου. Ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα αμέριστη βοήθειά του και της ήδη πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να προχωρήσει η εν λόγω ανάπλαση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στο Δήμο...

Με τη συμμετοχή 450 χορευτών από το Μαρόκο, τη...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Κων/νου...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου στη...

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στο Δήμο...

Με τη συμμετοχή 450 χορευτών από το Μαρόκο, τη...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Κων/νου...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Μεσόγειος θερμαίνεται και γίνεται πιο αλμυρή με ταχύτερους ρυθμούς

Τα τελευταία χρόνια, τα ανώτερα 100 μέτρα της Μεσογείου...

Πεπτικό σύστημα: Τα 7 καθημερινά λάθη που το επιβαρύνουν και τι μπορείτε να κάνετε

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι πολλές υποχρεώσεις και...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη – Δείτε όλες τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου...