Ηράκλειο: Σκηνές απείρου κάλλους σε ΚΕΠ – Εμφανίστηκε ολοζώντανος ο… μακαρίτης

Ημερομηνία:

Η κρατική αναλγησία, η γραφειοκρατία και το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί στην απονομή συντάξεων, αποκαλύπτει προσωπικά δράματα για εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένου από την Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο, ο οποίος επικοινώνησε με το Ράδιο Κρήτη και κατέθεσε την δική του πικρή εμπειρία.

Κατέθεσε αίτηση για σύνταξη το 2016 και δεν έχει πάρει ακόμα
Όπως είπε κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και ακόμα περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη.

Μάλιστα πρόσφατα σε ΚΕΠ που απευθύνθηκε για να μάθει για την… τύχη της σύνταξής του, τον ενημέρωσαν ότι για το σύστημα ήταν νεκρός.

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε για το πώς τα βγάζει πέρα, πέντε χρόνια τώρα, απάντησε με τρεμάμενη φωνή: “Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;”

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να “απαγκιστρωθεί” από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία...

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

Είναι «καλά» ή «κακά» τα γεράματα στην...

Καμπανάκι για την ποιότητα ζωής μετά την ηλικία των...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία...

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

Είναι «καλά» ή «κακά» τα γεράματα στην...

Καμπανάκι για την ποιότητα ζωής μετά την ηλικία των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων του Ιουνίου. Τις τελευταίες...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

Αρρύθμιστη υπέρταση: Το μέγεθος του προβλήματος και ο νέος σύμμαχος στην αντιμετώπισή της

Το 90% των υπερτασικών ασθενών θα ρυθμιστούν, αν λαμβάνουν...