Ηράκλειο:Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Χάρης Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

«Τοπόσημο του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα. Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της»

Τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη, τον Προϊστάμενο Δημήτρη Σάββα και τα στελέχη της Βικελαίας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν μια από τις κορυφαίες Ελληνικές Βιβλιοθήκες, περιηγήθηκε στους χώρους και τις εκθέσεις της και σε δήλωσή του ανέφερε: «Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ενός τοπόσημου του Ηρακλείου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα, της μόνης βιβλιοθήκης στον κόσμο που διατηρεί πλήρη αρχεία, από τον 12ο αιώνα, από τις περιόδους των κατακτητών του τόπου μας. Ενός πνευματικού κέντρου με απεριόριστες δυνατότητες εξωστρέφειας και προσφοράς. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις πιέσεις μας με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε και η Πολιτεία να αντιληφθεί το τι εστί Βικελαία και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης έχει καταθέσει, με την συνυπογραφή και άλλων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα επανασύστασης και κάλυψης των κενών θέσεων της Βικελαίας, με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της. Θέσεων που είχαν καταργηθεί επί Υπουργίας του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2012, με αποτέλεσμα σήμερα, να υπηρετούν στην Βικελαία μόλις 8 άτομα – εκ των οποίων τα δυο συνταξιοδοτούνται εντός του 2022 – από τα 35 που απασχολούσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό...

Στο επίκεντρο το στεγαστικό πρόβλημα του σεισμόπληκτου 1ου Δημοτικού...

Μήνυμα προς την ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών...

Μήνυμα για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου έστειλε...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό...

Στο επίκεντρο το στεγαστικό πρόβλημα του σεισμόπληκτου 1ου Δημοτικού...

Μήνυμα προς την ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών...

Μήνυμα για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου έστειλε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών επιθεώρησε τις ζημιές από την κακοκαιρία στον Μυλοπόταμο

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Μυλοποτάμου - Επίσπευση...

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος των Διαλέξεων Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο

Διαλέξεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο · ...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τα μηνύματα σε Αγκυρα – Τρίπολη

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια: Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία των λιμενεργατών σε 21 χώρες

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Δράσης...