Ηράκλειο:Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης το κομβικό ζήτημα της ενίσχυσης της ΔΕΥΑΗ με μόνιμο προσωπικό

Ημερομηνία:

Το θέμα του μόνιμου προσωπικού απασχόλησε και τη συνάντηση Ηγουμενίδη-Λαμπρινού, όπου αναλυτικά τέθηκαν και τα επικείμενα έργα σε Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένος, Λίντο)

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό καταθέτει προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Το θέμα μάλιστα συζήτησε αναλυτικά με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου έχει άμεση ανάγκη να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 136 εργαζόμενους πάνω από 20 βρίσκονται ήδη σε καθεστώς συνταξιοδότησης – σε μια περίοδο που κρίσιμα έργα στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και πάνω από 150 χιλιόμετρα δικτύου σε σημαντικές συνοικίες της πόλης το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να αντικαθίσταται.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι εγγράφως και χωρίς αποτέλεσμα η Επιχείρηση έχει επανειλημμένως ζητήσει από το Υπουργείο να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της ίδιας της ΔΕΥΑΗ, τα χρήματα που διατίθενται για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης και εξακολουθούν να εργάζονται δυνητικά μπορούν να καλύψουν τους μισθούς 35-40 νέων εργαζομένων βάσει του νέου μισθολογίου.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου τέθηκε επίσης το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών της ΔΕΥΑΗ από παλαιότερο δάνειο που είχε συναφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για το οποίο ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε να θέσει επίσης στον Υπουργό καθότι μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τα έργα, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ πως τα έργα σε Μασταμπά και Θέρισσο έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%, αλλά και για την πορεία σε Ηλιούπολη, Δειλινά και Νέα Αλικαρνασσό, ενώ ενημερώθηκε πως το επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα το κομμάτι των δικτύων ύδρευσης -την χρηματοδότηση των οποίων ύψους πάνω από 15 εκατ ευρώ «ξεκλείδωσε» η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- σε συνοικίες που υποφέρουν: Είναι οι περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένος, Λίντο), δηλαδή περίπου 150 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης σε κομβικά τμήματα της πόλης.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτηση του πως «η σημερινή Κυβέρνηση εμφανίστηκε πρόσφατα με μια πρωτοφανή λαθροχειρία να «οικειοποιείται» και το έργο του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, αν και έχει ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένους πόρους από το 2017, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει καμία μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση της ΔΕΥΑΗ ως θα όφειλε». Όπως μάλιστα εξηγεί, «αντί της πρακτικής να αφήνεται η ΔΕΥΑΗ από τη σημερινή Κυβέρνηση στην τύχη της, είναι κομβικής σημασίας, για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρουσιάστηκε επίσημα το στρατηγικό σχέδιο «Χερσόνησος 2030»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Χερσονήσου «Χερσόνησος 2030», για...

Μεσαρά: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη –...

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και...

Παρουσιάστηκε επίσημα το στρατηγικό σχέδιο «Χερσόνησος 2030»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Χερσονήσου «Χερσόνησος 2030», για...

Μεσαρά: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη –...

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια ελληνική παραλία, δεύτερη καλύτερη στον κόσμο – Η λίστα με τις 25

Ανάμεσα στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον...

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά» του Δήμου Χανίων

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω Ιερας Πανηγύρεως Αγίου Φανουρίου Δήμου Αποκορώνου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...

Χανιά : Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πυρηνική Έρευνα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...