Ηράκλειο:Στην Ημερίδα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος χαρακτηρίζονται από πατριωτικό επαγγελματισμό»

Στην Ημερίδα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος
Ανατολικής Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την πολυδιάστατη και πολυσήμαντηπροσφορά της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην κοινωνία, υπερτόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, χαιρετίζοντας την Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης με θέμα: «Θαλάσσια ατυχήματα, πνιγμοί, πρόληψη, αντιμετώπιση», στην οποία τονκαλωσόρισεο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σφακιανάκης και μέλη του Δ.Σ..

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στις πρώτες εμπειρίες που είχε ωςαυτοδιοικητικός από το Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα από τις συναντήσεις για το μεταναστευτικό και την άσκηση Πολιτικής Προστασίας «Μίνωας 2024». Εκεί, όπως είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου,επιβεβαιώθηκε και εμβάθυνε η αίσθησή του για το υψηλό επίπεδο του Λιμενικού Σώματος και των ανθρώπων του, καθώς και για την προσέγγιση που έχουν σε αυτό το πολύ ευαίσθητο αντικείμενο.
Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός εξήρε τον πατριωτικό επαγγελματισμό των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, κάνοντας μια ιδιαίτερη προσέγγιση και εκπέμποντας σαφέστατο πολιτικό μήνυμα: «Οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος χαρακτηρίζονται από πατριωτικό επαγγελματισμό. Όλοι μας εκτιμάμε τι σημαίνει πατριωτισμός, τι σημαίνει επαγγελματισμός. Αυτή η προσέγγιση είναι διαμετρικά αντίθετη με μια άλλη. Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε και τον επαγγελματικό πατριωτισμό. Έχουμε και τους επαγγελματίες πατριώτες. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Και το λέω αυτό διότι πλησιάζουμε και προς τις Ευρωεκλογές και όλοι πρέπει να κάνουμε τα κουμάντα μας.».

Αναφορικά με τα θαλάσσια ατυχήματα, την πρόληψη των πνιγμών, αλλά και το μεταναστευτικό, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος τα αντιμετωπίζει με εγρήγορση, με σύνεση και ευαισθησία.«Είμαστε μια χώρα με πάνω από 13.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 11η στον κόσμο, και υπάρχουν προκλήσεις στη φύλαξη και σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το μεταναστευτικό το αντιμετωπίζετε με εγρήγορση, με σύνεση και ευαισθησία. Έχετε μια ευρύτερη κοινωνική αποστολή και είναι καλό που και στον τομέα της πρόληψης βγαίνετε μπροστά για την ενημέρωση, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε δράση. Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση θα έχει αποτελέσματα και θα είναι καλό αυτές οι δράσεις να διαχέονται και στην κοινωνία. Το ζήτημα είναι από αυτόν τον πυρήνα να βγαίνει γνώση και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, κάτι που μας απασχολεί στο Δήμο Ηρακλείου πάρα πολύ»επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην νέα νομοθετική ρύθμιση για τις παραλίες και τις υποχρεώσεις που αναθέτει το κράτος στους Δήμους, λέγοντας ότι τίθενται διάφορα ζητήματα. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες, με τις ανάγκες που θα έχουν σε σωστικά μέσα και από πλευράς πρόληψης κι αυτό είναι καλό. Αρκεί να είναι εφαρμόσιμες. Και εδώ τίθενται κάποια ζητήματα. Δεν αρκεί το κράτος να αναθέτει υποχρεώσεις στους Δήμους. Θα πρέπει και οι Δήμοι να έχουν τα μέσα.Διότι είναι προφανές ότι και οι Δήμοι ενδιαφέρονται για τα ζητήματα αυτά, όπως και ότι οι Δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή στην επαφή με τους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, στο ξενοδοχείο «IbisStyles» στο Ηράκλειο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.