Ηράκλειο:Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ημερομηνία:

«Οι μαθητικές παρελάσεις – από εδώ στο Νομό Ηρακλείου – στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη λήθη και τιμής στη μνήμη των ηρώων της πατρίδας μας», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου μετά το πέρας των εκδηλώσεων

Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης τιμώντας τη μνήμη του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης. Ο βουλευτής παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία και τις μαθητικές παρελάσεις, και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στα Μνημεία των Ηρώων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ευρεία συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις παρελάσεις σε όλο τον Νομό Ηρακλείου μάς δίνει δύναμη και μάς γεμίζει αισιοδοξία για την στερέωση της μνήμης απέναντι στον κίνδυνο του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι μια μέρα εθνικής μνήμης απέναντι στον ηρωισμό και την αυτοθυσία για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας.

Σε μια ιστορική συγκυρία που ο πόλεμος αποτελεί μια πραγματικότητα στην ευρύτερη γειτονιά μας, και σε μια περίοδο που ο φασισμός δείχνει να σηκώνει κεφάλι, η σημερινή μέρα στέλνει το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε και απαιτούμε την απόδοση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων. Είναι διαρκής ο αγώνας απέναντι στον φασισμό και σε κάθε μορφή αυταρχισμού που αμφισβητεί την ελευθερία των λαών και οδηγεί σε πολεμικές συρράξεις.

Οι εκδηλώσεις και οι μαθητικές παρελάσεις – από εδώ στο Νομό Ηρακλείου – στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη λήθη και τιμής απέναντι στους ήρωες της πατρίδας μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Από τις διακοπές στο σκοπευτήριο με...

Οι Αρχές εξετάζουν το κινητό της και τις επαφές...

Με τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου συναντήθηκε η υπουργός...

Την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο...

Ηράκλειο: Από τις διακοπές στο σκοπευτήριο με...

Οι Αρχές εξετάζουν το κινητό της και τις επαφές...

Με τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου συναντήθηκε η υπουργός...

Την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρητική Εστία προσφέρει στέγη σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Σε ανακοίνωσή του, το Φιλανθρωπικό-Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» για...

ΥΠΑΑΤ: Επιστρέφουν στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας – Υπεγράφη η νέα εγκύκλιος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην αποκατάσταση...

Έκτακτο επίδομα ενοικίου έως 1.600€ για 50.000 δημόσιους λειτουργούς – Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Το ποσό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Μια σημαντική οικονομική ελάφρυνση...