Ηράκλειο:Στις εργασίες στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στις εργασίες στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη .
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών καθώς και για το προσεχές χρονοδιάγραμμά τους.
Στόχος της ανάπλασης είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.
Σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος δρόμος με πλάτος τα 4 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων, κολωνάκια και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το κτίριο του νέου ΚΔΑΠ – ΑμεΑ που κατασκευάζεται στον ίδιο δρόμο και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αναβαθμίζεται ουσιαστικά, τόσο με την ανάπλαση που ξεκίνησε όσο και με το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ που ολοκληρώνεται και αποτελεί μια δομή ιδιαίτερη σημαντική για τα άτομα με αναπηρία.
Προχωράμε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την...

Στην ατζέντα και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για...

Λευτέρης Αυγενάκης:Ενότητα και συντονισμός για τα μεγάλα...

Κοινή γραμμή για λειψυδρία, ΒΟΑΚ και βιώσιμες μεταφορές Με πρωτοβουλία...

Οι προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την...

Στην ατζέντα και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για...

Λευτέρης Αυγενάκης:Ενότητα και συντονισμός για τα μεγάλα...

Κοινή γραμμή για λειψυδρία, ΒΟΑΚ και βιώσιμες μεταφορές Με πρωτοβουλία...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενισχύεται το πρόγραμμα διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων: Παραδόθηκε στο ΜΑΙΧ ο πρώτος μηχανικός κομποστοποιητής του Δήμου Χανίων

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα...

Επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι όλες οι...