Ηράκλειο:Στις Ψηφιακές Θυρίδες του gov.gr ο Δήμος Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Άλλος ένας ψηφιακός τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών
«Περήφανοι για τον τρόπο που προχωράμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Μαλεβιζίου. Γιατί η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία είναι αναπτυξιακός στόχος. Είναι κοινωνική πολιτική στην καθημερινότητα. Όχι στη θεωρία, στην πράξη. Αυτός είναι ο στόχος.

Πλέον, ο Δήμος μας και στις ψηφιακές θυρίδες του gov.gr. Οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά αυξάνονται συνεχώς και δεν σταματάμε. Δείτε εδώ όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου: https://malevizi.gov.gr/e-services/ » ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μετά την ένταξη του Δήμου στις ψηφιακές θυρίδες του gov.gr.

Με την ένταξη του στο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον του gov.gr και τις ψηφιακές θυρίδες ο Δήμος Μαλεβιζίου υλοποιεί ένα ακόμα βήμα για τη διευκόλυνση και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πλέον οι πολίτες μπορούν άμεσα και με ασφάλεια να λαμβάνουν ψηφιακά πιστοποιητικά στην προσωπική τους θυρίδα, τα οποία γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, βάσει των διατάξεων των άρθρων 13 & 14 του Νόμου 4727/2020.
Στα εκδιδόμενα έγγραφα (Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις / ληξιαρχικές πράξεις κλπ) δεν απαιτείται ιδιόχειρη υπογραφή ή στρογγυλή σφραγίδα του Φορέα δεδομένου ότι με την ανάρτηση στην θυρίδα αποκτούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr (Μοναδικό αριθμό επαλήθευσης, QR Code, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα).
Για την υποβολή των αιτήσεων οι πολίτες χρησιμοποιούν τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/request/

Οι ψηφιακές θυρίδες του Δήμου Μαλεβιζίου προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:
1. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων
2. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

3. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων πολιτών από το gov.gr
Στο Δήμο Μαλεβιζίου αρχικά έχουν οριστεί οι εξής Θυρίδες:
– Θυρίδα Κοινωνικών Δομών που θα εκδίδει Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Covid-19 εμβολιασμού.
– Θυρίδα Δημοτολογίου που θα εκδίδει δημοτολογικά πιστοποιητικά / βεβαιώσεις.
– Θυρίδα Ληξιαρχείου που θα εκδίδει Ληξιαρχικά έγγραφα.
– Θυρίδα Δήμου που θα υποδέχεται αιτήσεις πολιτών που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες (βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας).

Ο Δήμος Μαλεβιζίου εδώ και ένα χρόνο μέσω της πύλης https://malevizi.gov.gr/e-services/ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση σε περισσότερες από 95 ηλεκτρονικές υπηρεσίες και 10 ολοκληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες. Μέσω της πύλης οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς την φυσική τους παρουσία ενώ μπορούν να προγραμματίσουν και ραντεβού με υπηρεσίες του Δήμου είτε ηλεκτρονικά είτε προσερχόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου σε χρόνο που εκείνοι επιλέγουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα βήματα του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Λύκειο των Ελληνίδων στα 115 χρόνια...

Ηράκλειο: Φωτιά σε σταθμευμένο λεωφορείο, κοντά στο...

Φωτιά σε λεωφορείο προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα βήματα του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Λύκειο των Ελληνίδων στα 115 χρόνια...

Ηράκλειο: Φωτιά σε σταθμευμένο λεωφορείο, κοντά στο...

Φωτιά σε λεωφορείο προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Η πόλη του 4ου αιώνα περιλάμβανε οικιστικά και θρησκευτικά...