Ηράκλειο: Στους παππούδες η επιμέλεια του βρέφους της τραγωδίας του Γεροπόταμου

Ηράκλειο: Στους παππούδες η επιμέλεια του βρέφους της τραγωδίας του Γεροπόταμου. Η τραγωδία στο Γεροπόταμο που σκόρπισε…

Η τραγωδία στο Γεροπόταμο που σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την Κρήτη, άφησε πίσω ένα βρέφος 7 μηνών χωρίς γονείς.

Οι γονείς του Κώστα και η αδελφή της Ροδούλας, αναλαμβάνουν προς το παρόν την επιμέλεια του μωρού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς” ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή δικαστικής επιτροπείας για την άσκηση της γονικής μέριμνας του βρέφους στο ζευγάρι των γονιών του Κώστα Γιαννακάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και της θείας του.

Η επιμέλεια του βρέφους είναι προσωρινή, μέχρις όρου διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο για την οριστική απόφαση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα, δύο αδελφές, ο άντρας της μίας και η μητέρας τους, άρχισε να παρασύρεται τα ξημερώματα της Κυριακής, 17-2, από τα νερά του ορμητικού χειμάρρου στον Γεροπόταμο.

Δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντας μόλις συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης τηλεφώνησαν στην Αστυνομία εκπέμποντας SOS. Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί μόλις 13 δευτερόλεπτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Μετά από τα τηλεφωνήματα των δύο επιβαινόντων η Αστυνομία επιχείρησε να τους καλέσει αλλά δεν κατέστη δυνατό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή που είχε εντοπιστεί το στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα.

Τη Δευτέρα 18/2, το μεσημέρι, λίγο πριν τις 12, ερχόταν η πρώτη πληροφορία για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύτες εντόπισαν και τις τέσσερις σορούς γράφοντας έτσι τον επίλογο της τραγωδίας.

Νεκροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, η Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο Κώστας Γιαννακάκης, η Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.