Ηράκλειο: Συλλαλητήριο για το φορολογικό νομοσχέδιο την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας

Με συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους στο φορολογικό νομοσχέδιο ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες κ.α. και στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, σύμφωνα με πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, θα παραμείνουν κλειστά κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου, ενώ από τα καθήκοντά τους απέχουν από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα οι δικηγόροι.

Την αυριανή μαζική κινητοποίηση στηρίζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο κ.α.

Βασικό αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι η απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν στοχοποιεί και οδηγεί στον αφανισμό τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των

ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΗ.

«Το λιανικό εμπόριο της Ελλάδος θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο δίκαιο και αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση εφαρμογής εσόδων και εξόδων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης που τονίζει ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας».https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.