Ηράκλειο:Συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στο κλείσιμο του ευρωπαϊκού έργου CLEAN στη Σουηδία για περιφέρειες χαμηλού άνθρακα.

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε ως εταίρος του έργου “CLEAN – Technologies and open innovation for low carbon regions/Τεχνολογίες και ανοιχτή καινοτομία για περιφέρειες χαμηλού άνθρακα”, στην πόλη Σούντσβαλ της Σουηδίας για το τελευταίο σεμινάριο και το κλείσιμο του έργου.

Στο πλαίσιο του τελικού σεμιναρίου του έργου CLEAN, με θέμα: “Μέτρα για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων”, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας του Västernorrland και με φορέα διαχείρισης του προγράμματος για την Ελλάδα την Περιφέρεια Κρήτης, οι εταίροι επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Mid Sweden University και ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Υλικών και Καινοτομίας, όπου πραγματοποιείται η έρευνα για την εξέλιξη των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό τόσο την αύξηση της απόδοσης όσο και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ένα ηλιοθερμικό πάρκο παραγωγής θερμότητας για την τηλεθέρμανση μιας μικρής Σουηδικής πόλης, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής των ηλιοθερμικών συλλεκτών. Οι εκπρόσωποι των Δήμων Χερσονήσου, Tohmajarvi (Φινλανδία), Iasi (Ρουμανία) και των φορέων ενέργειας από Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία και Σλοβενία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες για θέρμανση. Επίσης, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου του Σούντσβαλ, όπου γίνεται χρήση του χιονιού και του κρύου νερού της λίμνης για την ψύξη των μηχανημάτων του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο διάχυσης της πληροφορίας αλλά και των καλών πρακτικών σε θέματα ενέργειας, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν από την Ενεργειακή Υπεύθυνη του Δήμου, Σοφία Υφαντή, οι δράσεις και οι δραστηριότητες του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο του ευρύτερου Στρατηγικού Προγραμματισμού του, προς μία Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή όλων των φορέων και των δημοτών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος αναφέρει σχετικά: «Καθώς η εξοικονόμηση της ενέργειας ταυτίζεται με την έννοια της ορθολογικής και αποδοτικής χρήσης της, η δημοτική μας αρχή στοχεύει στη βελτίωση και μείωση του απαιτούμενου επιπέδου της με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη διαρκή πληροφόρηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Με προτεραιότητα τον πολίτη και με υψηλούς στόχους, είμαστε βέβαιοι ότι κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, αποτελεί ένα βήμα προς την ανάδειξη του Δήμου μας σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, με την υιοθέτηση και εφαρμογή των βασικών αρχών βιώσιμης ανάπτυξης, διαμορφώνοντας έτσι ένα ποιοτικό περιβάλλον για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Κρήτη: «Μεταχειρίζονταν το παιδί σαν εργαλείο» –...

«Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να είναι μητέρα». Σοκάρουν τα...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Κρήτη: «Μεταχειρίζονταν το παιδί σαν εργαλείο» –...

«Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να είναι μητέρα». Σοκάρουν τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...