Ηράκλειο:«Συναντήσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη σε ΕΦΚΑ και ΕΟΤ»

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τα Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου του ΕΦΚΑ και το υποκατάστημα ΕΦΚΑ στον Άγιο Μηνά και συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια Κρήτης Αριστέα Χαριτάκη και στελέχη του Οργανισμού.

Στη συζήτηση που επακολούθησε κυρίαρχο θέμα ήταν η ταχύτερη απονομή συντάξεων, ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχόλησε χιλιάδες συμπολίτες μας που τερμάτισαν τον εργασιακό τους βίο. Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΕΦΚΑ τους τελευταίους 18 μήνες έχουν εκδοθεί πανελλαδικά πάνω από 350.000 εκκρεμείς συντάξεις ενώ ο καλύτερος μήνας των τελευταίων ετών αποδεικνύεται ο περασμένος Μάιος που οι απονομές συντάξεων ξεπέρασαν τις 30.000. Ενώ για το νομό Ηρακλείου οι εκκρεμείς συντάξεις του περασμένου Οκτωβρίου που ήταν γύρω στις 15.000 έχουν μειωθεί δραστικά και σήμερα δεν είναι πάνω από 2.000 και οι τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηρακλείου σήμερα εξυπηρετούν τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί το 2022.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού αναφέρθηκε στις σημαντικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και στο κομμάτι του ΕΦΚΑ, το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής που έχουν συμβάλλει σημαντικά μαζί με τις προσπάθειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στην ταχύτερη απονομή συντάξεων συγχάρηκε τη γενική διευθύντρια και τα στελέχη του ΕΦΚΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τόνισε, επίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση το παράδειγμα του διευθυντή της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων Κώστα Κούρκουλου που έχασε τη ζωή του εργαζόμενος Κυριακή στο γραφείο του στην προσπάθειά του να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Άρη Στρατάκη, τον διοικητή Τουριστικής Αστυνομίας Βαγγέλη Γαργανουράκη και τον Μενέλαο Μαράκη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων. Συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τη «βαριά βιομηχανία» της Κρήτης, τον Τουρισμό σε μία χρονιά που αναμένεται ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στο νησί. Μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για όλους τους φορείς του Τουρισμού είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ποιοτικό τουρισμό που πρέπει να προσφέρει η Κρήτη μας στους χιλιάδες των επισκεπτών της και η διασύνδεση και συνεργασία του Πρωτογενούς Τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...

Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Καλεσών τίμησαν τους...

Σε μία σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...

Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Καλεσών τίμησαν τους...

Σε μία σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στεγαστικά δάνεια: Από ρεκόρ σε ρεκόρ το 2026

Ένα στα πέντε στεγαστικά δάνεια στο πρώτο μισό του...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”,

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την επένδυση 1.614 κλινών της DIMAND

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...