Ηράκλειο:«Συναντήσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη σε ΕΦΚΑ και ΕΟΤ»

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τα Περιφερειακή Διεύθυνση Ηρακλείου του ΕΦΚΑ και το υποκατάστημα ΕΦΚΑ στον Άγιο Μηνά και συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια Κρήτης Αριστέα Χαριτάκη και στελέχη του Οργανισμού.

Στη συζήτηση που επακολούθησε κυρίαρχο θέμα ήταν η ταχύτερη απονομή συντάξεων, ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχόλησε χιλιάδες συμπολίτες μας που τερμάτισαν τον εργασιακό τους βίο. Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΕΦΚΑ τους τελευταίους 18 μήνες έχουν εκδοθεί πανελλαδικά πάνω από 350.000 εκκρεμείς συντάξεις ενώ ο καλύτερος μήνας των τελευταίων ετών αποδεικνύεται ο περασμένος Μάιος που οι απονομές συντάξεων ξεπέρασαν τις 30.000. Ενώ για το νομό Ηρακλείου οι εκκρεμείς συντάξεις του περασμένου Οκτωβρίου που ήταν γύρω στις 15.000 έχουν μειωθεί δραστικά και σήμερα δεν είναι πάνω από 2.000 και οι τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηρακλείου σήμερα εξυπηρετούν τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί το 2022.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού αναφέρθηκε στις σημαντικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και στο κομμάτι του ΕΦΚΑ, το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής που έχουν συμβάλλει σημαντικά μαζί με τις προσπάθειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στην ταχύτερη απονομή συντάξεων συγχάρηκε τη γενική διευθύντρια και τα στελέχη του ΕΦΚΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τόνισε, επίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση το παράδειγμα του διευθυντή της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων Κώστα Κούρκουλου που έχασε τη ζωή του εργαζόμενος Κυριακή στο γραφείο του στην προσπάθειά του να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Άρη Στρατάκη, τον διοικητή Τουριστικής Αστυνομίας Βαγγέλη Γαργανουράκη και τον Μενέλαο Μαράκη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων. Συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τη «βαριά βιομηχανία» της Κρήτης, τον Τουρισμό σε μία χρονιά που αναμένεται ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στο νησί. Μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για όλους τους φορείς του Τουρισμού είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ποιοτικό τουρισμό που πρέπει να προσφέρει η Κρήτη μας στους χιλιάδες των επισκεπτών της και η διασύνδεση και συνεργασία του Πρωτογενούς Τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στον Άγιο Βλάση: Υπέκυψε στα τραύματά...

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η νυχτερινή εκτροπή οχήματος στο...

Ηράκλειο: Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή για...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου...

Τραγωδία στον Άγιο Βλάση: Υπέκυψε στα τραύματά...

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η νυχτερινή εκτροπή οχήματος στο...

Ηράκλειο: Ποιοι δρόμοι κλείνουν την Κυριακή για...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρέθυμνο – Στα 15 χλμ. το εστιακό βάθος

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ...

Τραγωδία στον Άγιο Βλάση: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 32χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η νυχτερινή εκτροπή οχήματος στο...

Πνιγμένο το χειμώνα, διψασμένο το καλοκαίρι: Το τίμημα της πολιτικής εγκατάλειψης στο Λασίθι

Το Λασίθι βιώνει ξανά μια τραγική πραγματικότητα. Ενας τόπος...

Εορτολόγιο 4 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...