Ηράκλειο:Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Ημερομηνία:

Τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συνάντησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες περιοχές Natura στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος μάλιστα εντάσσεται και στο Γεωπάρκο Unesco Ψηλορείτη.

Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Η δημιουργία μονάδων διαχείρισης των περιοχών Natura είναι το απαραίτητο βήμα για την όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη προστασία και ανάδειξη τους. Για εμάς στο Μαλεβίζι περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη είναι έννοιες αλληλένδετες.

Με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συζητήσαμε γύρω από ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα εκφράσαμε τη θέλησή μας τα γραφεία της νέας Μονάδας να φιλοξενηθούν σε ακίνητο του Δήμου Μαλεβιζίου.
Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απονεμήθηκε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2025 του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Βραβείο αυτό είναι ένα μικρό αντίδωρο...

Ηράκλειο: Στις 9 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία...

Η δράση θα λάβει χώρα στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο...

Απονεμήθηκε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» 2025 του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Βραβείο αυτό είναι ένα μικρό αντίδωρο...

Ηράκλειο: Στις 9 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία...

Η δράση θα λάβει χώρα στην πλατεία Δασκαλογιάννη στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Γιατί η Ελλάδα χάνει έδαφος στην παγκόσμια αγορά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, αλλά...

Μαριώ: Δισκογραφική επιστροφή για τη μεγάλη κυρία του ρεμπέτικου τραγουδιού

Η μεγάλη κυρία του ρεμπέτικου τραγουδιού, η αγαπημένη μας...

Το Λύκειον των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου σε «Συμπόσιο Πολιτισμού» στην Γεωργία

ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ Το Λύκειον των Ελληνίδων...