Ηράκλειο:Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Ημερομηνία:

Τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συνάντησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες περιοχές Natura στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος μάλιστα εντάσσεται και στο Γεωπάρκο Unesco Ψηλορείτη.

Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Η δημιουργία μονάδων διαχείρισης των περιοχών Natura είναι το απαραίτητο βήμα για την όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη προστασία και ανάδειξη τους. Για εμάς στο Μαλεβίζι περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη είναι έννοιες αλληλένδετες.

Με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συζητήσαμε γύρω από ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα εκφράσαμε τη θέλησή μας τα γραφεία της νέας Μονάδας να φιλοξενηθούν σε ακίνητο του Δήμου Μαλεβιζίου.
Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Διάβασαν” το μυστικό του Γιούχτα: Μινωική επιγραφή...

Νέα επιστημονική μελέτη για ένα μυστήριο της Γραμμικής Α...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...

“Διάβασαν” το μυστικό του Γιούχτα: Μινωική επιγραφή...

Νέα επιστημονική μελέτη για ένα μυστήριο της Γραμμικής Α...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την...

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν

Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μάρκους Χόλμγκρεν...

Τα μέτρα στο καλάθι του Μητσοτάκη και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής: Τι «κλειδώνει», τι κόπηκε

Στο τραπέζι μεγαλύτερη ενίσχυση για τους συνταξιούχους. Ο βασικός κορμός...

Παράταση έως την 1η Οκτωβρίου 2027 για την υποχρεωτική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής ελαιοκάρπου

Οι προβλεπόμενες κυρώσεις δεν θα επιβάλλονται πριν από την...