Ηράκλειο:Συνάντηση με επίκεντρο τα αναπτυξιακά ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, είχαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.
Στόχος της συνάντησης ήταν μια πρώτη ενημέρωση-καταγραφή των αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής και ο σχεδιασμός ενεργειών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών και της ευημερίας των κατοίκων, αλλά και η συγκράτηση του πληθυσμού και κυρίως των νέων στην ενδοχώρα του Δήμου.
Όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», τα επόμενα 2 χρόνια, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εξωστρέφεια Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου» μεταξύ Δήμου και Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς και άλλες δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή των τοπικών προϊόντων.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Σισαμάκης: «Βασικό μέλημα του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, είναι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες για την βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Το Ηράκλειο μπορεί να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακό εταίρο των αγροτικών περιοχών, αθροίζοντας δυνάμεις και λειτουργώντας συμπληρωματικά μεταξύ τους».
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις σε Άνω Ασίτες, Βούτες, Σκαλάνι και Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής

Τα σχόλια είναι κλειστά.