Ηράκλειο:Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Επί τάπητος οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν κατά την πανδημία οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των ταξί

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί του Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο όπου ο Πρόεδρος κ. Λευτέρης Πετράκης και το ΔΣ εξέθεσε τις «τραγικές συνθήκες τις οποίες εν μέσω πανδημίας βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ταξί στη χώρα μας».

Στα πλαίσια της συνάντησης τονίστηκαν οι τραγικές συνέπειες σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών και εργαζομένων από τη μη συμπερίληψη τους στις ομάδες στήριξης όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική πανδημία και τη μη αποζημίωση τους για τους προηγούμενους μήνες.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στο 13% δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή ως μέτρο εφόσον οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και ζητούμενο πλέον είναι η διάσωση του κλάδου και των εργαζόμενων. Η εικόνα των ατελείωτων ουρών ταξί τα λέει όλα από μόνη της. Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με ουσιαστικά μέτρα και όχι με παυσίπονα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης, μαζί με συναδέλφους του βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν χθες από κοινού ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών με στόχο την αποζημίωση κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, καθώς και ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας δεδομένης της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου. Στο κείμενο της ερώτησης θέτουν επιτακτικά την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, ενώ παράλληλα ο Νίκος Ηγουμενίδης τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επισήμως στη Βουλή και αναλυτικό υπόμνημα του Συλλόγου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Και δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού...

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές του νησιού. Σε αυξημένη ετοιμότητα...

Ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να χορηγήσει έκτακτη...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Αξιοποιούμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο και έχουμε...

Και δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού...

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές του νησιού. Σε αυξημένη ετοιμότητα...

Ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να χορηγήσει έκτακτη...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Αξιοποιούμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο και έχουμε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κλιματική κρίση: «Τα βουνά γίνονται μαύρα»

Από τα Ιμαλάια έως τις Ανδεις, οι παγετώνες λιώνουν,...

Μητρικό γάλα: Δημόσιο το λευκό «χρυσάφι» της Βραζιλίας

Το μεγαλύτερο κρατικό δίκτυο τραπεζών μητρικού γάλακτος στον κόσμο...

Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027 – Τα πιθανά σενάρια

Την αύξηση προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Μελετάται να...

Αν το 1997 ήταν 2026

Τη θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Σαν σήμερα, το 1997....