Ηράκλειο:Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Επί τάπητος οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν κατά την πανδημία οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των ταξί

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί του Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο όπου ο Πρόεδρος κ. Λευτέρης Πετράκης και το ΔΣ εξέθεσε τις «τραγικές συνθήκες τις οποίες εν μέσω πανδημίας βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ταξί στη χώρα μας».

Στα πλαίσια της συνάντησης τονίστηκαν οι τραγικές συνέπειες σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών και εργαζομένων από τη μη συμπερίληψη τους στις ομάδες στήριξης όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική πανδημία και τη μη αποζημίωση τους για τους προηγούμενους μήνες.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στο 13% δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή ως μέτρο εφόσον οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και ζητούμενο πλέον είναι η διάσωση του κλάδου και των εργαζόμενων. Η εικόνα των ατελείωτων ουρών ταξί τα λέει όλα από μόνη της. Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με ουσιαστικά μέτρα και όχι με παυσίπονα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης, μαζί με συναδέλφους του βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν χθες από κοινού ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών με στόχο την αποζημίωση κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, καθώς και ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας δεδομένης της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου. Στο κείμενο της ερώτησης θέτουν επιτακτικά την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, ενώ παράλληλα ο Νίκος Ηγουμενίδης τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επισήμως στη Βουλή και αναλυτικό υπόμνημα του Συλλόγου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε η δωρεάν κτηνιατρική δράση του Δήμου...

Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, διαθέσιμες θέσεις για τις...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα...

Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από τον...

Ξεκίνησε η δωρεάν κτηνιατρική δράση του Δήμου...

Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, διαθέσιμες θέσεις για τις...

Δήμος Ηρακλείου:Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα...

Στη Λεωφόρο Ικάρου συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξεκίνησε η δωρεάν κτηνιατρική δράση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, διαθέσιμες θέσεις για τις...

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε. Χανίων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής...

Ρέθυμνο:Ακυρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου τον Αύγουστο

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 01 Αυγούστου 2026 στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Χανίων

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...