Ηράκλειο: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π.) υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης και αποτελούν βασικούς άξονες του Σ.Ε.Μ.Π. είναι η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου. Ενώ έγινε σαφές ότι στόχος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι να συμβάλλει στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των μεταναστών και προσφύγων.

Στη νέα σύνθεση συμμετέχουν ως αναπληρωτής προέδρου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός και μέλη οι: Μαρίνος Παττακός με αναπληρωτή του τον Νίκο Αγγελάκη. Ο Φανούριος Ζαμπετάκης με αναπληρώτριά του την Μαρία Ξυλούρη-Ξημέρη. Ο Χρήστος Κώνστας με αναπληρωτή του τον Αντώνη Περισυνάκη. Ο Αναστάσιος Τσατσάκης με αναπληρώτριά του την Μαρία Καλουδιώτη. Ο Δημήτρης Βρύσαλης με αναπληρωτή του τον Μιχάλη Κασαπάκη. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων: Της Ένωσης Αλβανών Ηρακλείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωσόφωνων Ηρακλείου, του Συλλόγου Συμπατριωτών «Γιεντίνσβο», του Αιγυπτιακού Συλλόγου Κρήτης και του Παγκρήτιου Συλλόγου Κούρδων Κρήτης.

Στην 16η Ολομέλεια συμμετείχαν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. κ. Gian Andrea Paolo Garancini καθώς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων, οι οποίοι αποτελούν τους κύριους συνεργάτες του Σ.Ε.Μ.Π. και είναι: το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών/Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής και Δράσης του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Σωματείο «ΟΑΣΗ», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η Εθελοντική Ομάδα «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Ακυρώνεται η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο πάρκο...

Ακυρώνεται, λόγω καιρού, η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης...

Hράκλειο:Συνελήφθη 18χρονος για κλοπή χοίρων από αγρόκτημα...

Συνελήφθη ημεδαπός για ζωοκλοπή στο Ηράκλειο Συνελήφθη προχθές...

Δήμος Ηρακλείου:Ακυρώνεται η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο πάρκο...

Ακυρώνεται, λόγω καιρού, η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης...

Hράκλειο:Συνελήφθη 18χρονος για κλοπή χοίρων από αγρόκτημα...

Συνελήφθη ημεδαπός για ζωοκλοπή στο Ηράκλειο Συνελήφθη προχθές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Φίλος των Κρητικών ξεχώρισε με μαντινάδα σε μπλούζα πριν τον τελικό

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου, όπου...

«Κατέκλυσαν» τον Βόλο οι Κρητικοί για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο Βόλος...

Δήμος Ηρακλείου:Ακυρώνεται η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο πάρκο Γεωργιάδη για τον αποψινό τελικό

Ακυρώνεται, λόγω καιρού, η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης...

Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής – Μακρόν: Η συμμαχία μας ενισχύει την Ευρώπη

Έπεσαν οι υπογραφές της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας...