Ηράκλειο: Συνολικά 47 δονήσεις μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Έχουν γίνει συνήθεια οι σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο, ενώ κάποιες από αυτές γίνονται αισθητές και στο Λασίθι ή στο Ρέθυμνο! Ειδικά η σεισμική δόνηση το πρωί του Σαββάτου, στις 5 τα ξημερώματα, έγινε αισθητή και στο Ρέθυμνο.

Η περιοχή όμως που καταλαβαίνει τις δονήσεις είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος, όπου και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την διάρκεια και συνέχεια του φαινομένου, για περίπου ενάμισι μήνα. Χωρίς να λείπουν και οι ζημιές σε παλιά σπίτια, κυρίως στην περιοχή Αρκαλοχωρίου, όπου και βρίσκεται συνήθως το επίκεντρο της δόνησης.

Στους κατοίκους της περιοχής υπάρχει έντονη ανησυχία, ενώ ο Δήμος ζητά βοήθεια από το κράτος, λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών του.

Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, που επισκέφθηκε την περιοχή, ήταν καθησυχαστικός, αν και υποστήριξε ότι το φαινόμενο πρόκειται να συνεχιστεί και έριξε το μπαλάκι στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια άμεσων ελέγχων στις παλαιές οικοδομές κυρίως στην ευρύτερη του Αρκαλοχωρίου περιοχή.

Την αναγκαιότητα ελέγχων σύστησε και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αν και επίσης σύστησε ψυχραιμία στους κατοίκους της περιοχής, εμφανιζόμενος καθησυχαστικός και πρότεινε ελέγχους παλαιών σπιτιών, γενικά στην Κρήτη, που απειλείται διαρκώς από σεισμικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος:

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων από μηχανικούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ώρου. Σε πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν στις περιοχές και χωριά του δήμου όπου έχουν υπάρξει ζημιές από το σεισμό και ειδικότερα στο Αρκαλοχώρι, Γάσι, Αρχοντικό, Μουσούτα, Μαχαιρά, Σαμπά, Χουμέρι, Ζωφόροι, κ.α.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη και τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νο Αραβιάκη και Καθημερινότητας του Πολίτη, κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκη, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο χθεσινός σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σε – παλαιές κυρίως – οικίες αλλά και επιχειρήσεις. 

Τηλέφωνα για αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται επίσης γνωστό ότι η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε κτίσματα, προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες σε αυτά, θα γίνεται στα κάτωθι τηλέφωνα: 6979790005, 28913 40405 και 28913 406.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Οι θάνατοι ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις στην Ελλάδα

Στα νησιά-σύνορα της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, η δημογραφική...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε ύπαιθρο – Πάνω από 2.500 ευρώ το πρόστιμο!

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις εκλογές για την προεδρία

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...