Ηράκλειο:Συζητώντας για την τοπική ιστορία Νέες τάσεις και κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία της Κρήτης

Ημερομηνία:

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΤΗΣΗ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, 16 Μαρτίου 2024

Με θέματα που εντάσσονται στο πλαίσιο μετάβασης της Κρήτης από το 19ο στον 20ό αιώνα, συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από την έρευνα για την τοπική ιστορία το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η εισαγωγική ομιλία της τρίτης συνάντησης θα γίνει από την Ελευθερία Ζέη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας Νέων Χρόνων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Κατερίνας Αναγνωστάκη, Υποψήφιας Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τίτλο Η αλλοδοξία στην Κρήτη στις αρχές του αιώνα: η περίπτωση των Κρητικών Εβραίων και του Γιώργου Διακάκη, κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με τίτλο Πειθαρχία σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου (1880-1940).

Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τη Βικελαία Βιβλιοθήκη και τα ΓΑΚ Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
ΓΑΚ Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη δεύτερη συνάντηση του αφιερώματος αυτού στην τοπική ιστορία (2 Μαρτίου), συμμετείχαν οι ομιλητές: Νίκος Βαφέας, Καθηγητής Ιστορικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δημήτρης Δαμασκηνός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Δημόσια Ιστορία του ΕΑΠ, με τίτλο Το φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι Χανίων: οχυρό, φυλακή, τόπος ιστορικής μνήμης και Εμμανουέλα Γερογιαννάκη, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δημόσιας Ιστορίας του ΕΑΠ, με τίτλο Άσπονδες μνήμες: οι δημόσιες διαμάχες για του «καπετάν Μπαντουβά τα απομνημονεύματα».

Χρήσιμες πληροφορίες
Διάστημα διοργάνωσης: 24 /2 – 13 /4/ 2024, ώρα έναρξης: 11:00΄ π.μ.
Χώρος διεξαγωγής: Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη
Είσοδος*: ελεύθερη

*Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις είναι δημόσιες και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθούν και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2024.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...