Ηράκλειο:Τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.

Ημερομηνία:

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση»
&
Απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» και η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.
Την έναρξη της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» χαιρέτισε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης και Ομιλητές ήταν οι κυρίες και οι κύριοι Γιαννακουδάκη Κέλλυ, Καθηγήτρια 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Δαφερμάκης Μανόλης, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, Οικονόμου Λευτέρης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Συγκελάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής Προτύπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Τριανταφύλλου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φατούρου Παναγιώτα, Καθηγήτρια Τμήματος Υπολογιστών.
Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης χαιρέτισε την τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 και απένειμε το Βραβείο στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στον κ. Ευάγγελο Μαρκάτο, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Σουζάνα Παπαδοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκε στον Στέλιο Πηχωρίδη, Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, προς τιμήν του οποίου, το 1999, θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. Ο Στέλιος Πηχωρίδης, που χάθηκε πρόωρα, εκπροσώπησε την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου με υποδειγματικό τρόπο. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει εκείνους που την υπηρετούν με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.
Το έργο και την προσφορά των τιμώμενων παρουσίασαν ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστείδης Κοντογεώργης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Αντώνιος Αργυρός. Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με τις αντιφωνήσεις και τις ομιλίες των τιμώμενων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

The Land of Dream – Μάνος Χατζιδάκις...

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, στις 20:30,...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η είσοδος των φιλάθλων...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι για το σαββατιάτικο...

The Land of Dream – Μάνος Χατζιδάκις...

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, στις 20:30,...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η είσοδος των φιλάθλων...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι για το σαββατιάτικο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 21 Φεβρουαρίου: Οι Άγιοι που η Ορθοδοξία τιμά σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

The Land of Dream – Μάνος Χατζιδάκις στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, στις 20:30,...

Με Κρητικές Καντάδες ξεκίνησε η κορύφωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ‘26

Με Κρητικές μουσικές, μαντινάδες και χορούς, το Ρέθυμνο μπήκε...

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στο φουλ με πληρότητες 100%… και χωρίς αλκοόλ φέτος!

Με αυξημένη επισκεψιμότητα και ασφάλεια φέτος το μεγαλύτερο καρναβάλι...