Ηράκλειο:Τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.

Ημερομηνία:

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση»
&
Απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» και η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.
Την έναρξη της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» χαιρέτισε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης και Ομιλητές ήταν οι κυρίες και οι κύριοι Γιαννακουδάκη Κέλλυ, Καθηγήτρια 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Δαφερμάκης Μανόλης, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, Οικονόμου Λευτέρης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Συγκελάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής Προτύπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Τριανταφύλλου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φατούρου Παναγιώτα, Καθηγήτρια Τμήματος Υπολογιστών.
Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης χαιρέτισε την τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 και απένειμε το Βραβείο στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στον κ. Ευάγγελο Μαρκάτο, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Σουζάνα Παπαδοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκε στον Στέλιο Πηχωρίδη, Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, προς τιμήν του οποίου, το 1999, θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. Ο Στέλιος Πηχωρίδης, που χάθηκε πρόωρα, εκπροσώπησε την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου με υποδειγματικό τρόπο. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει εκείνους που την υπηρετούν με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.
Το έργο και την προσφορά των τιμώμενων παρουσίασαν ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστείδης Κοντογεώργης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Αντώνιος Αργυρός. Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με τις αντιφωνήσεις και τις ομιλίες των τιμώμενων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Κεντρικής...

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας Πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση με...

Εισαγγελέας: «Ο Άγγελος βλέπει από εκεί που...

"Ο Άγγελος τα άφησε όλα καταγεγραμμένα στο μικρό του...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Κεντρικής...

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας Πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση με...

Εισαγγελέας: «Ο Άγγελος βλέπει από εκεί που...

"Ο Άγγελος τα άφησε όλα καταγεγραμμένα στο μικρό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Μεγάλη μουσική γιορτή με τον Κώστα Λειβαδά στην Ανατολική Τάφρο για τα τριάντα χρόνια παρουσίας στην δισκογραφία

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ 30 χρόνια τραγούδια Μαζί του : Ελένη Τσαλιγοπούλου Ανδριάνα Μπάμπαλη Ερωφίλη Θάνος Ματζίλης Ανατολική...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα για τον Παύλο Βλαστό στο Ρέθυμνο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026...

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας Πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση με...