Ηράκλειο: Το ΕΚΑΒ εκπέμπει SOS λόγω αύξησης περιστατικών covid

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους το 6ο κύμα του covid19 ταυτόχρονα με τις ανάγκες των τουριστών του καλοκαιριού.

Όπως μετέφεραν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην ΕΡΤ Ηρακλείου, το απόγευμα του Σαββάτου ήταν εξαιρετικά φορτωμένο από περιστατικά covid, πραγματικά και ύποπτα, κυρίως ηλικιωμένων που είναι είτε ανεμβολίαστοι, είτε έχουν κάνει μια δόση, είτε δεν έχουν κάνει την τέταρτη. “Είναι ραγδαία η αύξηση των περιστατικών covid. Χθες περάσαμε μια δραματική βάρδια. Δεν είχαμε ασθενοφόρα, δεν είχαμε φορεία, οι ασθενείς περίμεναν πολλή ώρα στο νοσοκομείο, ήταν μια απελπιστική κατάσταση”, μεταφέρει εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο.

Με δεδομένο ότι για το Ηράκλειο και τα γύρω χωριά είναι διαθέσιμα, μόλις 4 ασθενοφόρα και καθώς μετά από κάθε μεταφορά πρέπει να γίνεται απολύμανση, είναι κατανοητό ότι ο υπάρχων εξοπλισμός δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.

Το σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός ότι οι τουρίστες καλούν στο 166 με την παραμικρή αφορμή, ακόμα και για ένα εμπύρετο παιδί. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αποδίδουν αυτήν την υπερβολική ζήτηση από την πλευρά των τουριστών στους ξενοδόχους, οι οποίοι “πουλούν στους τουρίστες την παροχή ασθενοφόρου δωρεάν”. Έτσι είναι καθημερινό το φαινόμενο να καλούν στο ΕΚΑΒ από τη ρεσεψιόν των ξενοδοχείων και να ζητούν ασθενοφόρο για τους πελάτες τους ακόμα και χωρίς σοβαρό λόγο.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σχετίζεται με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Επισημαίνουν τη μεγάλη διασπορά, αλλά και την τάση να βγάζουμε τη μάσκα γιατί πιστεύουμε, ότι η πανδημία έχει τελειώσει, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.