Ηράκλειο:Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για την γιορτή της μητέρας

Ημερομηνία:

«….Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου…» Οδυσσέας Ελύτης, Εκ του πλησίον
Η δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου, έχει καθιερωθεί από το 1914, ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας, σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε κείνες που μόχθησαν και μοχθούν καθημερινά για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό, μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μίση και τις κακίες.
Σήμερα μας δίδεται η δυνατότητα να εκφράσουμε τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στο ιερό πρόσωπο της Μάνας. Είναι μία ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε κάθε μητέρα, τόσο σε εκείνες που γέννησαν, όσο και σε εκείνες που έγιναν «μητέρες της καρδιάς». Σε όλες εκείνες τις μητέρες που με την υπομονή, το κουράγιο, τη δύναμη της ψυχής τους κάθε μέρα παλεύουν, δημιουργούν, αντέχουν. Τους αξίζει η ευγνωμοσύνη, ο σεβασμός και ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας, με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες που αξίζουν να τις τιμάμε, όχι μια μέρα το χρόνο, αλλά κάθε μέρα! Εύχομαι να υπάρχει η ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς σε όλες τις συνθήκες της ζωής μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγία Πελαγία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σχετικά με περιστατικό που αναπαράγεται...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου στους πρώτους Δήμους της...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους της χώρας...

Αγία Πελαγία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σχετικά με περιστατικό που αναπαράγεται...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου στους πρώτους Δήμους της...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους της χώρας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο της πανδημίας

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το σενάριο για καλοκαίρι μέχρι τα… Χριστούγεννα – Τι ακριβώς συμβαίνει στον Ειρηνικό;

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...