Ηράκλειο:Tο μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, αποτελεί μια ημέρα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ζώα συντροφιάς που βιώνουν την εγκατάλειψη .

Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο απαιτεί οργανωμένο σχέδιο και συντονισμό ενεργειών ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τις φιλοζωικές Οργανώσεις και την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ταυτόχρονα όμως ως Δήμος Μινώα Πεδιάδας, έχουμε αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς και δράσεις για την εξασφάλιση στέγης, φαγητού και περίθαλψης τους.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη συγκροτήσει μια πενταμελή Επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων. Την ίδια ώρα προχωράμε στην ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο μας απασχολεί καθημερινά και αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη όλων μας. Προϋποθέτει ευαισθησία, ενημέρωση και ωριμότητα ώστε κάποια στιγμή να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο ή κακοποιημένο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.