Ηράκλειο:Το βαθμολογικό των επαγγελματιών οπλιτών φέρνει στη Βουλή η Ελένη Βατσινά

Ημερομηνία:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας προχώρησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, φέρνοντας στη Βουλή άλλη μια ανεξήγητη εξαίρεση των μη Μονιμοποιηθέντων επαγγελματιών οπλιτών.

Στην αναφορά που κατέθεσε η κ.Βατσινά επισημαίνει ότι “οι οικονομικές συνθήκες τα τελευταία 15 έτη, σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικών κινήτρων των νέων για να Υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα έπρεπε να οδηγήσουν σε μια συνολική αναμόρφωση του τρόπου που αντιμετωπίζονται και οι Επαγγελματίες Οπλίτες, ιδίως σε θέματα, όπως η βαθμολογική τους εξέλιξη, ιδίως όταν επιδιορθώνει ανισότητες εντός του Σώματος”.

Απέναντι στην μη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους μέσω της αλλαγής του νομοθετικού καθεστώτος, η Ηρακλειώτισσα βουλευτής αναδεικνύει το Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για το βαθμολόγιο. Βάσει αυτού, εξηγεί η Ελένη Βατσινά, “προτείνεται να εξελίσσονται βαθμολογικά οι Επαγγελματίες Οπλίτες μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή και των αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους να απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθυπολοχαγού, κλείνοντας έναν χρόνο παραμονής στον βαθμό αυτόν”.

Με την πρόταση αυτή, διευκρινίζει η ίδια, δεν υπάρχει ουσιώδης και άμεση επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού, καθώς στην ουσία μια τέτοια αλλαγή θα επιφέρει σήμερα μια ισονομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, παράλληλα δε, θα αρχίσει να έχει μισθολογικές διαφορές μικρού βαθμού σε περίπου 7 με 8 έτη. Η βουλευτής καλεί, λοιπόν, τον Υπουργό να λάβει υπόψη του όσα αναφέρονται και να επαναξιολογήσει το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Κρήτη – πατέρας 21χρονου Νικήτα: «Αν...

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον 21χρονο Νικήτα στον Χώνο...

Κηδεία Νικήστρατου: Μια μεγάλη συγγνώμη και μια...

Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

Δολοφονία Κρήτη – πατέρας 21χρονου Νικήτα: «Αν...

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον 21χρονο Νικήτα στον Χώνο...

Κηδεία Νικήστρατου: Μια μεγάλη συγγνώμη και μια...

Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δολοφονία Κρήτη – πατέρας 21χρονου Νικήτα: «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω ας τον σκότωνε»

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον 21χρονο Νικήτα στον Χώνο...

Κηδεία Νικήστρατου: Μια μεγάλη συγγνώμη και μια υπόσχεση για τον αδικοχαμένο νεαρό

Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

«The Crete Trip 2026»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

Για 14η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει...

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του πρασίνου σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις σε πάρκα Γεωργιάδη και...