Ηράκλειο:Τον οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1866 Ηρακλή Κοκκινίδη τίμησαν Δήμος Μαλεβιζίου και Κοινότητα Κεραμουτσίου

Ημερομηνία:

Μεν. Μποκέας «Οι αρετές του Κοκκινίδη σφράγισαν την ταυτότητα του Μαλεβιζίου στο χρόνο.»

Τον μεγάλο οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Κεραμουτσίου σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία του Κεραμουτσίου.

«Ελευθερία σημαίνει ευθύνη. Σήμερα, στο Κεραμούτσι, γυρίσαμε το χρόνο πίσω, τηρώντας το χρέος μας να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη. Τιμήσαμε το θρυλικό αγωνιστή μας, το φημισμένο οπλαρχηγό Μαλεβιζίου – Τεμένους Ηρακλή Κοκκινίδη. Τον ήρωα που η δράση του έγινε σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και η θυσία του παράδειγμα σθένους, ανδρείας και αυταπάρνησης που έμεινε στην ιστορία. Οι αρετές του Κοκκινίδη σφράγισαν την ταυτότητα του Μαλεβιζίου στο χρόνο.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά το χαιρετισμό του και κατέληξε: «Ο Δήμος Μαλεβιζίου ως ελάχιστη τιμή αποκαθιστά φέτος μέσω ΕΣΠΑ τη Φάμπρικα της οικογένειάς του στο Κεραμούτσι, για να φέρει στο φως ένα τεκμήριο της ζωντανής μας ιστορίας. Τιμή και δόξα στον ήρωά μας. Αθάνατος!».
Ομιλία για τη ζωή και τη δράση του οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη έκανε ο φιλόλογος – συγγραφέας Μανόλης Αστυρακάκης.

Στην τελετή τιμής και μνήμης το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο αιδεσιμότατος π.Γεώργιος Μαλλιωτάκης εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλακης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης, Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, Συντονισμού Έργων Τοπικών Κοινοτήτων Μπάμπης Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κεραμουτσίου Πόπη Θραψιανιωτάκη, Κορφών Κώστας Φαραζάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Παράταξης Νέοι Δρόμοι» Θανάσης Κύρκος, ο πρώην Δήμαρχος Τυλίσου Σταύρος Χαλκιαδάκης, , εκπρόσωποι της οικογένειας Κόκκινου καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αγροτικών συλλόγων κ.α.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη...

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη...

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πώς θα αλλάξετε πλακάκια και υδραυλικά με επιδότηση έως 36.000 ευρώ το 2026

Η μεγάλη διαφορά του προγράμματος σε σχέση με τα...

«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών στο πρόγραμμα

Έως 31 Ιανουαρίου 2026. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής συμπληρωματικών...

Μετανάστες: Βρέφος 25 ημερών σε μία από τις «καραβιές» που έφτασαν στην Κρήτη

Το 25 ημερών κοριτσάκι μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο...

Δωρεά Οργάνων: Πολύτιμο δώρο ζωής από 77χρονη Ηρακλειώτισσα

Το ωραιότερο δώρο θα πάρει για τις γιορτές ασθενής...