Ηράκλειο: Από τους 800 χιλ. επισκέπτες στους … 200 η Κνωσός!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγες ημέρες με το προσωπικό να βρίσκεται στις θέσεις του, περιμένοντας τους επισκέπτες που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα και να δουν το μινωικό ανάκτορο.

Η εικόνα όμως δεν είναι η αναμενόμενη καθώς τους … μετρούν έναν έναν μέχρι να ξεκινήσει η ροή των επισκεπτών.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο αρχιφύλακας Νίκος Παπαδάκης, ανέφερε πως οι περισσότεροι επισκέπτες μέχρι στιγμής είναι ντόπιοι ενώ τα Σαββατοκύριακα, η ροή είναι ικανοποιητική καθώς διέρχονται περίπου 80 με 100 άτομα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι επισκέπτες έφτασαν τους 200 όμως τις καθημερινές δεν ξεπερνούν τους 20. «Κανονικά αυτή την περίοδο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μιλούσαμε για 2.500 – 3.000 κόσμο την ημέρα. Πέρσι είχαμε γύρω στους 160 χιλ. επισκέπτες όταν τον προηγούμενο χρόνο είχαμε 800 χιλ. Επειδή όμως είμαι λίγο αισιόδοξος, πιστεύω ότι φέτος θα το διπλασιάσουμε και θα πάμε πολύ καλά από όσα ακούμε και μέχρι τώρα».

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων οι οποίοι ζητούν να εμβολιαστούν καθώς είναι σε επαγγέλματα πρώτης γραμμής, «για να έχουμε την υγεία μας και να μας επισκεφθούν με σιγουριά όσοι έρθουν». Επίσης, ζητούν την παρουσία της τουριστικής αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κλοπής.

Μ. Παπαδάκης: Ελπίζουμε για το καλύτερο – Υπάρχουν ήδη ακυρώσεις
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλης Παπαδάκης, ο οποίος σημείωσε ότι όλοι ευελπιστούν και ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. «Πιστεύουμε ότι από τα μέσα Μαΐου θα μπούμε σε μια κανονικότητα και σιγά – σιγά θα έρχεται κόσμος όλο και περισσότερος. Είναι πολύ σημαντικό που ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ανανεώθηκε και θα είναι έτοιμος εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υποδεχτεί τους επισκέπτες και συμμερίζομαι την αισιοδοξία του κ. Παπαδάκη».

Ο κ. Παπαδάκης συνέστησε στους πολίτες να προσέξουν πολύ, προκειμένου να «πρασινίσει» το νησί καθώς αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη. «Λίγο προσοχή αν δείξουμε όλοι θα τα καταφέρουμε. Να κάνουμε ότι μπορούμε ακόμη και όσοι δεν εμπλέκονται στον τουρισμό, γιατί είναι η βαριά βιομηχανία του νησιού και όλοι μας έμμεσα ή άμεσα έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτό».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε έχουν ήδη υπάρξει κάποιες ακυρώσεις και αρκετοί πολίτες έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την ημερομηνία της άφιξης τους στο νησί, καθώς περιμένουν να καλυτερέψουν τα πράγματα για την Κρήτη αλλά και για τη δική τους χώρα. «Η 14η Μαΐου είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε από τον Ιούνιο και μετά να έχουμε μια πιο φυσιολογική τουριστική περίοδο».https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.