Ηράκλειο: Βράβευση Ασπασίας Λουπάκη

Την Ασπασία Λουπάκη βράβευσε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης μαζί με διακεκριμένες γυναίκες επιχειρηματίες απ’ όλο το νησί

Ηράκλειο: Βράβευση Ασπασίας Λουπάκη

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εβδομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας, διοργάνωσε μεγάλη και ανοικτή τιμητική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο,

για δέκα γυναίκες της Κρήτης που διακρίνονται στην επιχειρηματικότητα και στην παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.

Έχουμε την χαρά και την τιμή ν’ ανακοινώσουμε πως στο πλαίσιο της βράβευσης, τιμήθηκε πρώτη η Ασπασία Λουπάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οινοποιείου «Κτήμα Λουπάκη», για την πολύπλευρη παρουσία της, τόσο ως μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δίκτυου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), αλλά και ως δυναμική επιχειρηματίας και μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Χανίων.

Την τιμητική διάκριση παρέδωσε στην κυρία Λουπάκη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης. Η ίδια στο σύντομο χαιρετισμό της επεσήμανε πως «ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης είναι σημείο αναφοράς για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Είναι φάρος και έμπνευση για νέες γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση», ενώ ευχαρίστησε την επίτιμη πρόεδρο, δημιουργό και ψυχή του Συλλόγου, Μαρία Πιτσικάκη καθώς και τη νέα Πρόεδρο Εβελίνα Μπάκιντα και όλο το Δ.Σ. για την απόφαση να την τιμήσουν μαζί με άλλες γυναίκες επιχειρηματίες.

«Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση και σας Ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή αυτή. Θέλω όμως να πω, ότι είναι μια διάκριση που δεν είναι μόνο προσωπική. Είναι μια διάκριση για όλες τις γυναίκες της Κρήτης. Είναι μια τιμή για την γυναίκα, επιχειρηματία της Κρήτης, που δίνει την δική της μάχη σε συνθήκες κρίσης. Τη γυναίκα της Κρήτης που συνέχισε μέσα στην πανδημία να στηρίζει την οικογένεια της, την κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία μέσα από τους πιο δύσκολους ρόλους. Σε όλες αυτές τις γυναίκες αντανακλά σήμερα αυτή η τιμή», τόνισε.

Παράλληλα, η Ασπασία Λουπάκη, απεύθυνε έκκληση στις νέες γυναίκες ν’ αναλάβουν δράση και να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες: «Επιτρέψτε μου, με μεγάλο σεβασμό και αγάπη, να στείλω ένα μήνυμα, ειδικά στις νέες γυναίκες που αναζητούν το δρόμο τους: Είναι δυο λέξεις απλές που πρέπει να θυμόμαστε όλες σε κάθε απογοήτευση και δυσκολία: «Ναι, μπορούμε»! Μπορούμε γιατί οι γυναίκες έχουμε ικανότητες. Μπορούμε γιατί οι γυναίκες έχουμε ευαισθησία. Μπορούμε γιατί οι γυναίκες έχουμε άποψη. «Ναι, Μπορούμε» να δώσουμε τη δική μας απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής», είπε και υπογράμμισε: «Με πάθος, με λογισμό και με όνειρο, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις, να αναδείξουμε ότι φτιάξαμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Μπορούμε και πρέπει

να συμβάλλουμε σ’ ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα,

για εμάς και τα παιδιά μας».

Η διοργάνωση και η έκθεση προϊόντων γυναικών επιχειρηματιών υποστηρίζεται από την Περιφέρειας Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ΟΕΒΕΝΗ, ΕΕΔΕΓΕ, Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ενώ πραγματοποιούνται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την έκθεση πλαισιώνουν κάθε βράδυ, παράλληλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας όπως: Κρητικές βραδιές, μουσική, χορός, παιχνίδια, μαγειρική, καλαθοπλεκτική, υφαντική, κόσμημα, ζωγραφική, παρουσίαση βιβλίου κλπ. ενώ λειτουργεί καθημερινά γραφείο συμμετοχής για «Ημέρα Καριέρας».

Η φετινή έκθεση κατέγραψε την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, βουλευτών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών της Κρήτης.

Το «Κτήμα Λουπάκη» που βρίσκεται στις Καρές του Δήμου Πλατανιά. Π.Ε. Χανίων Κρήτης ευχαριστεί την Πρόεδρο, το Δ.Σ. και το σύνολο των παρευρισκομένων για την τιμή που επεφύλαξαν στην Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Σύντομο βιογραφικό

Με κίνητρο την επιθυμία της να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων (2017).

Ενεργή πολίτης του τόπου της, εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πλατανιά (2019), όπου μέχρι σήμερα προσφέρει ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ισότητας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη γυναικεία ισότητα και επιχειρηματικότητα δραστηριοποιείται και ως:

➢ Μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.).

➢ Μέλος της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).

➢ Μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

➢ Μέλος Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης).

Τα σχόλια είναι κλειστά.