Ηράκλειο: Ξανά στο εδώλιο για τη “ναρκονταλίκα” στον Σκαραμαγκά

Ημερομηνία:

Στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν οι αστυνομικοί «μπλόκαραν» στην περιοχή του Σκαραμαγκά νταλίκα, στην οποία βρέθηκαν 25 κιλά κάνναβη skunk (κάνναβη υψηλής δραστικότητας) και 3,6 κιλά κοκαΐνη.

Για την υπόθεση πρωτοδίκως είχαν καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 7 άτομα. Ένας 72χρονος ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο γιος του 51 ετών και η νύφη του, ένας 52χρονος Ηρακλειώτης που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ένας ακόμη Κρητικός 41 ετών και δύο Αλβανοί, 45 και 47 ετών. Μάλιστα, ο 45χρονος φέρεται να είχε εμπλοκή στην απόδραση με ελικόπτερο των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν πρωτόδικα ήταν για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» και για διακίνηση ναρκωτικών, υπό τη διακεκριμένη περίσταση ότι θα αποκόμιζαν χρηματικό όφελος άνω των 75.000 ευρώ. Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετέτρεψε τις κατηγορίες σε «σύσταση συμμορίας» και σε διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής.

Ένοχοι κρίθηκαν 4 από τους 7 κατηγορούμενους. Ο 52χρονος Ηρακλειώτης, ο 72χρονος ιδιοκτήτης της μεταφορικής και ο 45χρονος Αλβανός σε ποινές κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Ο γιος του 72χρονου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου για ένα κράνος –...

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Ηράκλειο. Ένα ακόμα...

Δήμος Ηρακλείου:Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η...

Ομόφωνη έγκριση για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, των χώρων...

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου για ένα κράνος –...

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Ηράκλειο. Ένα ακόμα...

Δήμος Ηρακλείου:Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η...

Ομόφωνη έγκριση για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, των χώρων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κρήτη

Στα χέρια των αρχών 34χρονος – εκκρεμούσε σε βάρος...

Εντός του 2027 οι πρώτες συναλλαγές με ψηφιακό ευρώ

Το ψηφιακό ευρώ θα είναι μια ευρωπαϊκή λύση ψηφιακών...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...