Ηράκλειο: Ξεπέρασαν τις 3.000 τα μη κατοικήσιμα σπίτια λόγω σεισμού!

Ημερομηνία:

Περισσότερα από 3.000 σπίτια, έχουν μέχρι και αυτή την ώρα κριθεί ότι δεν δύναται να κατοικηθούν, μετά το σεισμό με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Στο σύνολο οι έλεγχοι από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ξεπεράσει τους έξι χιλιάδες.

Οι έλεγχοι αφορούν σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 6.210 κτίρια εκ των οποίων 5.147 κατοικίες. Από αυτές οι 3.074 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 268 επαγγελματικοί χώροι, από τους οποίους κρίθηκε ότι ακατάλληλοι είναι οι 151.

Σε ό,τι αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 154 από τις 363 αυτοψίες, ενώ σε 432 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 363 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για...

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του...

ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της...

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για...

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του...

ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της...

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέδιο-σοκ για το νέο εκλογικό σύστημα – Μείωση βουλευτών σε 200 και μονοεδρικές… παντού!

Τις προτάσεις της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος...

Τι είναι ο τουρισμός περιπέτειας που ανοίγει νέους δρόμους για την ελληνική αγορά

2 στους 3 ταξιδιώτες στρέφονται στο «adventure». Ο τουρισμός περιπέτειας...