Ηράκλειο:Υπερμαραθώνιος Ευαισθητοποίησης Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου.

Περισσότεροι από 270 λαμπαδηδρόμοι και 40 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου, μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» σε έναν υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς, ενός πολύτιμου δώρου ζωής.

Οι εθελοντές δρομείς μαζί με ποδηλάτες, δεκάδες παιδιά αλλά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διένυσαν συνολικά πάνω από 130 χιλιόμετρα, μέσα στο διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου και μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκαν το χρυσό δίδυμο του στίβου, Ειρήνη και Άννα Βασιλείου από την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) Δέσποινα Ροδουσάκη. Το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε με τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους να κατευθύνονται στην Ελιά, Επάνω Βάθεια, Καινούργιο Χωριό, Γάλιπε, Σκόπελα, Γαλίφα, Σγουροκεφάλι, Επισκοπή, Αϊτάνια, Σταμνούς, Κάτω Βάθεια, Ανώπολη, Βραχόκηπο, Κοκκίνη Χάνι, Γούρνες, Κάτω Γούβες, Γούβες, Σκοτεινό, Βορίτσι, Χαρασό, Κόξαρη, Καλό Χωριό με τελικό προορισμό τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στις Κάτω Γούβες. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος παρέλαβε τη Φλόγα από την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού Δήμου Μαλεβιζίου, Νίκη Ζερβού και άναψε τον βωμό. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και απονομές επαίνων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες κατά την πρώτη ημέρα της λαμπαδηδρομίας.

Τη δεύτερη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η εκκίνηση έγινε από τις Ποταμιές προς Αβδού, Γωνιές, Μοχό, Κερά, Κράσι, Μάλια, Σταλίδα, Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό, Χερσόνησο, Αγριανά, Ανάληψη, Ανισσαρά, Σαραντάρι με τη δράση να ολοκληρώνεται στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στο Λιμ. Χερσονήσου. Εκεί πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννη Μηλάκη και ακολούθησε η τελετή λήξης.

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στις πρωταθλήτριες του στίβου Ειρήνη και Άννα Βασιλείου για τη συμμετοχή τους, καθώς και απονομές επαίνων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες κατά τη δεύτερη ημέρα της λαμπαδηδρομίας. Επίσης έγιναν βραβεύσεις εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων που συμβάλλουν συστηματικά στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μαλίων, Φιλωνίδειος Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμένα Χερσονήσου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η Πρόοδος», Τοπική Επιτροπή Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου «Αιματοκρήτης», Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς «Αγ. Ρωμανός Ο Μελωδός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμίων «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού «Ο Μαζάς».

Συνολικά, το διήμερο συλλέχθηκαν τριάντα (30) μονάδες αίματος από την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας είναι και η δραστική πτώση των διαθέσιμων μονάδων αίματος, του πιο πολύτιμου δώρου ζωής στο συνάνθρωπο και η πιο απτή απόδειξη αλληλεγγύης όταν κάποιος κινδυνεύει. Στόχος μας είναι η αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών στο Δήμο μας. Η Λαμπαδηδρομία ενισχύει το μήνυμα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των δημοτών μας και το κάλεσμα των δυνητικών εθελοντών αιμοδοτών. Όπως διαπιστώσαμε, υπήρξε δυναμική ανταπόκριση στο διήμερο αυτό κάλεσμα ζωής και ελπίδας, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον» ανέφερε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

«Με τη συμμετοχή μας για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση της Λαμπαδηδρομίας κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς το στόχο που έχουμε θέσει ως Κ.Ε.Δ.Χ.: το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας να διαπεράσει το Δήμο μας από άκρη σε άκρη ώστε να κινητοποιήσει νέους εθελοντές αιμοδότες, όπως βέβαια και το να ενισχύσουμε, έμπρακτα, την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, τη δράση της οποίας στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Σε συνέχεια λοιπόν της ιδιαίτερα επιτυχημένης Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χερσονήσου τον περασμένο Ιούνιο όπου συγκεντρώθηκαν 156 μονάδες αίματος, συνεχίζουμε με μοναδικό κίνητρό μας την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή τους τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Εθελοντισμού, Γεωργία Μηλάκη, την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Εθελοντισμού Δήμου Μαλεβιζίου, Νίκη Ζερβού, τον Ιατρό της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Διαφωνίδη, την Ελληνική Αστυνομία, τo Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Δέσποινα Ροδουσάκη, τους ποδηλάτες Αλέξη Κουντάκη, Βαγγέλη Σούφη, την ομάδα «The Hub» του Ματθαίου Καλογεράκη καθώς και όλους τους Συλλόγους και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου που συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.