Ηράκλειο:Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:

Σε μια επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν στα ακαδημαϊκά του Τμήματα.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του ΕΛΜΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 3,4 & 5 Οκτωβρίου και περιλάμβανε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας και το Πανεπιστήμιο, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων οι φοιτητές έλυσαν απορίες τους σε θέματα που σχετίζονταν με την καθημερινή τους επαφή με τους χώρους και τις υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ, τη φοιτητική μέριμνα, τη βιβλιοθήκη, τη συμβουλευτική υποστήριξη και συνομίλησαν με συμφοιτητές τους και μέλη των πολιτιστικών ομάδων. Επίσης, έγιναν στον χώρο του Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «Εμμ. Σμυρνάκης» 15λεπτες παρουσιάσεις για τον ακαδημαϊκό χάρτη του ΕΛΜΕΠΑ, τις Σχολές και τα Τμήματα, τις Διοικητικές και τις άλλες Φοιτητικές Υπηρεσίες και Παροχές, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στον χώρο του Κεντρικού Campus του Πανεπιστημίου με στόχο μια πρώτη ματιά και επαφή με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Οι δράσεις, που πλαισιώθηκαν από μέλη του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και μέλη των εθελοντικών πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου (φοιτητές εκπρόσωποι ομάδων ραδιοφωνικού σταθμού, θεάτρου, βόλεϊ, ρομποτικής, χορού, εθελοντισμού, κλπ) καλλιέργησαν πρόσφορο έδαφος για μια εποικοδομητική επικοινωνία με τη φοιτητική κοινότητα και τις υποστηρικτικές δομές του Πανεπιστημίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γραφείο Διασύνδεσης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι σημαίνει μέγιστη θερμοκρασία σε ένα καύσωνα και πώς θα έπρεπε να μετριέται

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει νύξη για άλλη μια φορά...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ο αρχαιότερος ελληνικός βωμός της Δύσης βρέθηκε στην Ισπανία

Eίναι με μάρμαρο από την Προκόννησο και είναι το...

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου

Το περπάτημα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Είναι...