Ισραήλ: «Πολύ σοβαρή η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα»

Ημερομηνία:

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Το «ευχαριστώ» του Ισραηλινού ΥΠΕΞ

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΥΠ.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων.

»Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

»Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος», σημειώνει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά...

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά...

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά...

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά...

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΥ: Νέο σύστημα λειτουργίας για τα απογευματινά ιατρεία από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει

Τι αλλάζει το υπουργείο Υγείας στα απογευματινά ιατρεία που...

Στο «περιθώριο» οι σχολές που εκπαιδεύουν τουριστικά στελέχη- Η αγορά τα έχει ανάγκη

Υποβαθμισμένη τουριστική εκπαίδευση σε ένα νησί που ζει από...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο...

Στο παλιό ΚΤΕΟ Ηρακλείου θα πάνε τους μετανάστες

Έκανε αυτοψία κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης-πιέζει η κατάσταση, δοκιμάζονται...