Κ.Μητσοτάκης: Μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας από την Κίσσαμο (φωτο)

Κ.Μητσοτάκης: Μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας από την Κίσσαμο (φωτο)

Για πρώτη φορά εν ενεργεία Πρωθυπουργός, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, παρίσταται στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Καστέλι.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη την Δευτέρα το πρωί στα Χανιά από την Θεσσαλονίκη όπου χθες έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημαιοστολισμένο Καστέλι λίγο μετά τις 11:30 και έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους, πολιτικούς και θεσμικούς φορείς.

Μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας από την Κίσσαμο

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που έχει την ευκαιρία να παρίσταται σε τέτοιου είδους σημαντικές εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, ευχαρίστησε τον κόσμο για την μαζική συμμετοχή του, προσθέτοντας οτι σήμερα από την Κίσσαμο εκπέμπεται το νέο μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες που κατοικού μόνιμα εκτός Ελλάδας, ως μια ένδειξη τιμής στην ενότητα του Ελληνισμού.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ελληνική περιφέρεια, εδώ στην Κίσσαμο, στην Κρήτη. Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Χαίρομαι, καταρχάς, ιδιαίτερα που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στο Δημοτικό στην άριστη μαθήτρια, στον άριστο μαθητή.

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι μία ευκαιρία -και με πράξεις- να αποδείξουμε πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού. Για αυτό και αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη του πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού. Γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αποτελεί, όμως, μία πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης την οποία απαιτείται να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει εδώ και πολλές δεκαετίες. Και, επιτέλους, πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης η πατρίδα μας, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το καύσιμο για αυτό το νέο πατριωτισμό της ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλο από την ενότητα του Έθνους, από το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς, τελικά, θα πετύχουμε στους στόχους μας.

Είμαι σίγουρος ότι σε αυτήν την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες θα συμβάλλουν έτσι ώστε να μπορέσει να ξημερώσει, επιτέλους, για την πατρίδα μας μια καλύτερη ημέρα. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους”, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Κισσάμου και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο.

Στην  αντίσταση των προγόνων μας στον ολοκληρωτισμό, και στα διαχρονικά μηνύματα, τής Εθνικής επετείου, για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Δημοκρατία, Πρόοδο, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετέχοντας σήμερα στο Καστέλι Κισάμου στις  εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου όπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τιμούμε σήμερα το μεγάλο Όχι των προγόνων μας. Την ηρωική τους απόφαση να αντισταθούν στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας: «Ως Περιφέρεια Κρήτης τιμούμε μια από τις ενδοξότερες στιγμές της Πατρίδας μας, την ημέρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έγραψαν με χρυσά γράμματα τις σελίδες της ιστορίας μια χώρας που βρέθηκε στη σωστή πλευρά, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τη βία.»

 

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια μετέβη στην οδό Σκαλίδη, όπου από την θέση των επισήμων, παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων, ενώ μετά την ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων, είχε την ευκαιρία, σε χαλαρό κλίμα,  να συνομιλήσει με μαθητές και κατοίκους της περιοχής.

πηγή flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.