Και στη χρήση ζώνης, ανυπάκουοι οι Ηρακλειώτες οδηγοί

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 4 έως 10 Φεβρουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 686 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 6.859 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.205 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν:

  • στο οδικό δίκτυο της Αττικής (181),
  • του Ηρακλείου (92),
  • της Ακαρνανίας (57),
  • της Βοιωτίας (49),
  • της Πιερίας (39)
  • και της Θεσσαλονίκης (38).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...

Δήμος Μαλεβιζίου : Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ...

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...

Δήμος Μαλεβιζίου : Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξενοδοχεία: Πάνω από 3.000 νέα δωμάτια στην Ελλάδα το 2026-2027 Η Κρήτη στο επίκεντρο

Ποιες περιοχές συγκεντρώνουν το νέο επενδυτικό κύμα – Ο...

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται υποτροφίες 1.000 ευρώ μετά τις Πανελλήνιες

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα βραβείων χρηματικής...