Καινοτομία: Mobile app Εφαρμογή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ημερομηνία:

Μία εξαιρετικά εύχρηστη και χρήσιμη εφαρμογή κινητού που αφορά την επικοινωνία με το ίδιο το τμήμα, ανέπτυξε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η εφαρμογή αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα της δυνατότητας ψηφιακού μετασχηματισμού στις διοικητικές διαδικασίες των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι εξαιρετική σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών του Τμήματος στις νέες τεχνολογίες Πληροφορικής. Το Τμήμα Δ.Ε.Τ. είναι από τα ελάχιστα τμήματα Πανεπιστημίων που διαθέτει σύγχρονη εφαρμογή κινητού για τους φοιτητές του.

Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών, Android Studio, είναι δωρεάν διαθέσιμη στο play store και παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο προς τους φοιτητές, σε λειτουργίες που παλαιότερα γίνονταν αποκλειστικά από τη γραμματεία. Συνδέεται δυναμικά με την σελίδα του τμήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, οπότε είναι πάντοτε ενημερωμένη χωρίς να χρειάζεται update.
Μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί να ανασύρει ο χρήστης της εφαρμογής είναι:
– Ανακοινώσεις Τμήματος
– Πρόγραμμα Σπουδών ανά κατεύθυνση
– Πληροφορίες για το Τμήμα
– Ωρολόγιο πρόγραμμα
– Ακαδημαικό Ημερολόγιο
– Λίστες βίντεο από το τμήμα
– Χάρτης τοποθεσίας του τμήματος
– Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
– Αναζήτηση e-mail καθηγητών
– Εικονική Περιήγηση
– Έρευνα στο Τμήμα

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε το 2020 από τον απόφοιτο του Τμήματος, Στάθη Καραδημητρίου, υπό την επίβλεψη του Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος, με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών του Τμήματος για διαδικασίες που μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως λόγω του επιβεβλημένου υγειονομικού πρωτοκόλλου covid-19, χωρίς κανένα κόστος για το Πανεπιστήμιο.
Αποτελεί την επόμενη έκδοση της εφαρμογής κινητών που είχε αναπτυχθεί αρχικά στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών του τμήματος Πελοπίδα Κεφαλιανού και Μαρίας Λαγουδάκη, το 2017.
Στη τελευταία έκδοση της εφαρμογής, Ιούνιος 2022, έχουν προστεθεί δύο widgets που συμβάλουν στο γρήγορο άνοιγμα της οθόνης που περιέχει την αναζήτησή καθηγητών και στην ταχύτερη προβολή του ωρολογίου προγράμματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την...

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση του διεθνούς διαγωνισμού...

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του...

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την...

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση του διεθνούς διαγωνισμού...

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...