Καινοτομία: Mobile app Εφαρμογή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ημερομηνία:

Μία εξαιρετικά εύχρηστη και χρήσιμη εφαρμογή κινητού που αφορά την επικοινωνία με το ίδιο το τμήμα, ανέπτυξε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η εφαρμογή αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα της δυνατότητας ψηφιακού μετασχηματισμού στις διοικητικές διαδικασίες των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι εξαιρετική σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών του Τμήματος στις νέες τεχνολογίες Πληροφορικής. Το Τμήμα Δ.Ε.Τ. είναι από τα ελάχιστα τμήματα Πανεπιστημίων που διαθέτει σύγχρονη εφαρμογή κινητού για τους φοιτητές του.

Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών, Android Studio, είναι δωρεάν διαθέσιμη στο play store και παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο προς τους φοιτητές, σε λειτουργίες που παλαιότερα γίνονταν αποκλειστικά από τη γραμματεία. Συνδέεται δυναμικά με την σελίδα του τμήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, οπότε είναι πάντοτε ενημερωμένη χωρίς να χρειάζεται update.
Μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί να ανασύρει ο χρήστης της εφαρμογής είναι:
– Ανακοινώσεις Τμήματος
– Πρόγραμμα Σπουδών ανά κατεύθυνση
– Πληροφορίες για το Τμήμα
– Ωρολόγιο πρόγραμμα
– Ακαδημαικό Ημερολόγιο
– Λίστες βίντεο από το τμήμα
– Χάρτης τοποθεσίας του τμήματος
– Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
– Αναζήτηση e-mail καθηγητών
– Εικονική Περιήγηση
– Έρευνα στο Τμήμα

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε το 2020 από τον απόφοιτο του Τμήματος, Στάθη Καραδημητρίου, υπό την επίβλεψη του Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος, με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών του Τμήματος για διαδικασίες που μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως λόγω του επιβεβλημένου υγειονομικού πρωτοκόλλου covid-19, χωρίς κανένα κόστος για το Πανεπιστήμιο.
Αποτελεί την επόμενη έκδοση της εφαρμογής κινητών που είχε αναπτυχθεί αρχικά στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών του τμήματος Πελοπίδα Κεφαλιανού και Μαρίας Λαγουδάκη, το 2017.
Στη τελευταία έκδοση της εφαρμογής, Ιούνιος 2022, έχουν προστεθεί δύο widgets που συμβάλουν στο γρήγορο άνοιγμα της οθόνης που περιέχει την αναζήτησή καθηγητών και στην ταχύτερη προβολή του ωρολογίου προγράμματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρητική Εστία προσφέρει στέγη σε φοιτητές...

Σε ανακοίνωσή του, το Φιλανθρωπικό-Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» για...

Ηράκλειο: Από τις διακοπές στο σκοπευτήριο με...

Οι Αρχές εξετάζουν το κινητό της και τις επαφές...

Η Κρητική Εστία προσφέρει στέγη σε φοιτητές...

Σε ανακοίνωσή του, το Φιλανθρωπικό-Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» για...

Ηράκλειο: Από τις διακοπές στο σκοπευτήριο με...

Οι Αρχές εξετάζουν το κινητό της και τις επαφές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 28 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 28 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση, χαμηλές «πτήσεις» για εμπόριο και εστίαση

Οι επισκέπτες αυξάνονται, οι επιχειρήσεις όμως βλέπουν τους τζίρους...

Η Κρητική Εστία προσφέρει στέγη σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Σε ανακοίνωσή του, το Φιλανθρωπικό-Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» για...

ΥΠΑΑΤ: Επιστρέφουν στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας – Υπεγράφη η νέα εγκύκλιος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην αποκατάσταση...