Με καιρό ανεστραμμένου «Π» έρχεται το 2024 – Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ημερομηνία:

Οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα εκδηλωθούν στα δυτικά
Με βροχές και υψηλές θερμοκρασίες θα μπει το νέο έτος, καθώς μία νέα κακοκαιρία ανεστραμμένου «Π» αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο μετεωρολόγος, ανέφερε πως έρχεται μια νέα κακοκαιρία, όπου «οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να “σπάει” κόκκαλα με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου η εξέλιξη αυτή θα οδηγεί και στον σχηματισμό ομιχλών κατά τόπους».

«Με άλλα λόγια Απριλοδεκέμβρη συνέχεια με τον Άγιο Βασίλη να προτιμάει τη θάλασσα μιας και τα βουνά μας βλέπουν το χιόνι με τα κιάλια μέχρι στιγμής. Και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια» καταλήγει.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Με καιρός ανεστραμμένου «Π» η Πρωτοχρονιά

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια κυρίως του Φθινοπώρου αλλά και της Άνοιξης, τα βαρομετρικά χαμηλά κινούμενα από τα δυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου προσπαθούν να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας, παρόλα αυτά παράγοντες που οφείλονται στη γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία ή και τοπογραφικοί παράγοντες, οδηγούν στον σχηματισμό ενός τύπου καιρού που στην Μετεωρολογία τον ονομάζουμε καιρό τύπου “Π”.

Η παραπάνω ονομασία δεν είναι τυχαία και προκύπτει από την κατανομή των βροχοπτώσεων που συνοδεύουν αυτή την καιρική μεταβολή. Αν δούμε δηλαδή έναν χάρτη βροχής θα παρατηρήσουμε τους χρωματισμούς που δείχνουν τα χιλιοστά βροχής να εντοπίζονται προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η παραπάνω αναφορά δεν είναι τυχαία μιας και αυτόν τον τύπο καιρού θα συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, μόνο που αυτή τη φορά το “ΠΙ” θα είναι αναποδογυρισμένο αφήνοντας εκτός τη βόρεια Ελλάδα όπου στη θέση αυτής θα μπουν τα νότια θαλάσσια τμήματα. Στον χάρτη που επισυνάπτουμε από το μετεωρολογικό μας μοντέλο αποτυπώνουμε αυτή την περιγραφή.

Οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να “σπάει” κόκκαλα με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου η εξέλιξη αυτή θα οδηγεί και στον σχηματισμό ομιχλών κατά τόπους.

Με άλλα λόγια Απριλοδεκέμβρη συνέχεια με τον Άγιο Βασίλη να προτιμάει τη θάλασσα μιας και τα βουνά μας βλέπουν το χιόνι με τα κιάλια μέχρι στιγμής.

Και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...