Καιρός: Μύρισε άνοιξη – Ξεπέρασε τους 21℃ βαθμούς ο υδράργυρος

Πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κινήθηκαν σήμερα οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας
Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα με τα θερμόμετρα να καταγράφουν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο υδράργυρος ξεπέρασε τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα
Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Καρδίτσα (21,6 βαθμοί), Τρίκαλα (21,5), Καλαμπάκα (21,5), Μουριές Κιλκίς (21,2) και Καλαμάτα (21,1).

Ο καιρός την Κυριακή
Όσον αφορά τον καιρό αύριο Κυριακή αναμένονται και πάλι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες ενώ δεν θα λείψουν τοπικές νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά, στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 19, στη Θεσσαλία από 4 έως 20, στην Ήπειρο από 1 έως 16, στην Στερεά από 2 έως 19, στην Πελοπόννησο από 1 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 8 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από έως νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.