Καιρός: Πώς κινείται η «ψυχρή λίμνη» που «έπνιξε» την κεντρική Ευρώπη – Θα «απειλήσει» την Ελλάδα;

Ημερομηνία:

Η «ψυχρή λίμνη», το καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε εκτεταμένες φονικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη και ειδικά σε Γερμανία και Βέλγιο, κινείται, αργά, νοτιοανατολικά, προς τη νότια Ιταλία, όπου και θα βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά την κίνηση της αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές Άλπεις (Αυστρία), στα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σερβία) και την Ιταλία όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής (Γράφημα 2).

Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες δεν αναμένονται στην χώρα μας μέχρι την Κυριακή.

Ωστόσο από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε αστάθεια και την εκδήλωση καταιγίδων και στην χώρα μας. Για αυτή την εξέλιξη του καιρού θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μας, αναφέρει το meteo.gr.

Θα επηρεάσει την Ελλάδα;

Στο φαινόμενο «ψυχρή λίμνη» και το πόσο πιθανό είναι να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Η ψυχρή λίμνη δίνει το καλοκαίρι έντονα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε δει και στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2019 στη Χαλκιδική», σχολίασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τονίζοντας ότι «ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά, και κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη».

«Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που εν μέρει θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια» τόνισε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή – Απροσδιόριστη...

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων Νέα κρίσιμα...

Γιώργος Μαζωνάκης: Το κρίσιμο τρίωρο πριν από...

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι...

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή – Απροσδιόριστη...

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων Νέα κρίσιμα...

Γιώργος Μαζωνάκης: Το κρίσιμο τρίωρο πριν από...

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου

Μενέλαος Μποκέας: «Θέλουμε σχολεία όπου κάθε παιδί θα μπορεί...

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή – Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων Νέα κρίσιμα...

Έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των Εκπαιδευτικών από το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ -ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ» ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΓΙΑ...

Χανιά:Σε αγιασμούς σχολείων ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά είχε...