Καιρός: Στους 40 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο μέχρι και το Σάββατο – Θυελλώδεις βοριάδες

Ημερομηνία:

Ο καιρός θα παραμείνει ιδιαίτερα ζεστός μέχρι και το Σάββατο 17 Αυγούστου, ενώ θα υπάρχουν θυελλώδεις βοριάδες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται για ακόμη δύο ημέρες

Πιο αναλυτικά, πολύ ισχυρό μελτέμι, σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε μέχρι και το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Η ένταση των βοριάδων θα φτάνει τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάνουν τοπικά στα επίπεδα των 40 βαθμών. Από την Κυριακή προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, υποχώρηση της θερμοκρασίας και ενίσχυση της αστάθειας, με σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Όσοι καταφέρουν να βρεθούν σε παραλίες θα είναι τυχεροί αφού θα μπορούν να δροσιστούν εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Ο καιρός ανά ημέρα

Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 38 με 40, στα δυτικά έως 41 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 36 με 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 34 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Ειδήσεις Σήμερα:
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κλειδώνει» ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου – Πού...

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο ότι ο καιρός...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

«Κλειδώνει» ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου – Πού...

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο ότι ο καιρός...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Δύο άτομα είχαν στην κατοχή τους σχεδόν μισό κιλό κάνναβη , ζυγαριά , και ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας...

Δήμος Ηρακλείου:Όλα τα θέματα της εβδομάδας στην ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Ο Αύγουστος ξεκίνησε με...

Καύσωνας και ξηρασία “χτυπούν” την αγροτική παραγωγή και στην Κρήτη

Η κλιματική κρίση αλλάζει τον χάρτη των ελληνικών καλλιεργειών Άνιση...