Καιρός: Υποχωρούν τα σύννεφα – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές

Ημερομηνία:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους -τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αόθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Καιρός: Πότε «κλειδώνει» η ζέστη – 10...

Από τις ψυχρές αέριες μάζες του Μαΐου, η Ευρώπη...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Καιρός: Πότε «κλειδώνει» η ζέστη – 10...

Από τις ψυχρές αέριες μάζες του Μαΐου, η Ευρώπη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...