Καιρός: Ζέστη με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένουμε σήμερα

Σύμφωνα με προγνώσεις η σκόνη θα παραμείνει μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου (13-14/4)
Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (12/4) με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά —για την εποχή— επίπεδα, ενώ οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι επίσης αυξημένες.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα νότια τμήματα της χώρας. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 30, στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 28, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 29 βαθμούς

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.