Κακόγουστη «φιέστα» στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης [Video]

Κακόγουστη «φιέστα» στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης [Video]

567 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς ο Ταγίπ Ερντογάν – πιο προκλητικός από ποτέ- οργάνωσε προσευχή για πρώτη φορά μέσα στην Αγια Σοφιά.

Σε μια κοκοστημένη φιέστα θα προβληθούν εικόνες από drone –επεξεργασμένες με ειδικά εφέ- που θα αναπαριστούν την πορεία του Μωάμεθ του Πορθητή και την “άφιξη” του στην Αγιά Σοφιά.

Εκεί θα διαβαστεί και το 48ο εδάφιο της Άλωσης από το Κοράνι. Η προβολή του αμφιβόλου αισθητικής σόου που ετοίμασε ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει στο “τείχος” που έχει στηθεί από νωρίς το πρωί… Ένας χάρτης που θα δείχνει την κατάκτηση της Πόλης θα προβάλλεται σε προτζέκτορα, που έχει στηθεί έξω από την Αγιά Σοφιά.

Το μεσημέρι ιστιοπλοικά και μικρά σκάφη με τουρκικές σημαίες έκαναν πέρασμα μπροστά από το προεδρικό θερινό μέγαρο ”Χούμπερ” στα Θεραπιά του Βοσπόρου με τον Ερντογάν να τους χαιρετά από το μπαλκόνι. Το ομοίωμα των τειχών της Πόλης θα γκρεμίσει ο Ερντογάν ως άλλος Μωάμεθ.

Toυρκικά μέσα προβάλλουν από το πρωί ανιστόρητες ταινίες και ντοκιμαντέρ με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι θέμα προς αποδοκιμασία σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το τείχος που έστησε ο Ερντογάν έξω από την Αγιά Σοφία παραπέμπει στα εικονικά τείχη, που προβάλλονταν σε μία εξέδρα στον Κεράτιο Κόλπο, στο Βόσπορο στην απίστευτης προκλητικότητας φιέστα που είχαν ετοιμάσει οι Τούρκοι για την 564η επέτειο της Άλωσης της Πόλης το 2017.

Στο κακοστημένο σόου που βλέπουμε τα τείχη ξαναχτίζονται και ξαναγκρεμίζονται σε μια προσβλητική αναπαράσταση της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας από τον οθωμανικό στρατό.

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας οι ανιστόρητοι εμπνευστές αυτής της φιέστας έχουν τοποθετήσει στη μια πλευρά των τειχών έναν σταυρό, το ιερότερο σύμβολο της Ορθοδοξίας και τον δείχνουν να διαλύεται μετά την εικονική μάχη

Τα σχόλια είναι κλειστά.